PARAMIZ YOK ARSA VERELİM!

Kent Meydanı Projesi'nde 2 belediye uzlaşamayınca sorunu mahkeme çözeceğe benziyor.

Seyhan Belediyesi’nin bugüne kadar 198 milyon lira masraf ederek ayağa kaldırmaya çalıştığı Kent Meydanı Projesi’ni devir almak isteyen Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kararlı olduğu ve projeyi alabilmek adına hukuki yolları deneyeceği kaydediliyor. Nakit parası olmayan Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meydanına karşılık Seyhan Belediyesi’ne para yerine arsa vermeyi teklif ettiği öğrenildi.
 
Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ile belediye meclis üyeleri, kendilerinden bedelsiz olarak Kent Meydanını devir etmelerini isteyen Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu talebine karşı çıkarak encümende alınan kararı da yok hükmünde görmüşlerdi. Seyhan Belediyesi, 198 milyon lira olarak yapılan masrafın karşılanması halinde projeyi devir etmeyi kabul etmişti. Büyükşehir ise bedelsiz olarak almakta kararlı duruş sergilemişti.
 
Kendi döneminde Seyhan’da yaptırmaya başladığı Kent Meydanı Projesi’ni Büyükşehir bünyesine geçirmede kararlı olan Başkan Zeydan Karalar’ın takdir komisyonu kurarak burasının değerinin 160 milyon lira olduğu yönünde tespitte bulundurduğu öğrenildi. Seyhan ise masraf edilen parayı gösteren belgeler ortada diyerek bu rakama dahi devrin söz konusu olmayacağını belirterek diretti.
YENİ RAKAM BELİRLENECEK
Kent Meydanının durumu sürüncemede kalınca Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararı ile tespit isteyerek ederi olarak ve bugüne kadar yapılan masrafları da dikkate alarak bir rakam belirleme yoluna gideceği öğrenildi. Seyhan Belediyesi’nin ise hangi koşullarda olursa olsun yapılan masrafın ödenmemesi halinde devrin söz konusu olmayacağında kararlı. Bu arada Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi’ne bu istenilen 198 milyon lirayı veremeyerek yerine arsa vermeyi teklif ettiği öğrenildi.