Parasızlık turizmi vurdu

ÇKA Yönetim Kurulu fuarlara katılmama kararı aldı

Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ekonomik nedenlerden dolayı fuarlara katılmama kararı aldı. ÇKA’nın bu kararına Adana ve Mersin’deki turizmciler tepki gösterdi.
ADANA TANITIM YOKSUNU
Geçtiğimiz günlerde toplanan ÇKA yönetim kurulu gündemdeki konuları değerlendirdi. Toplantıda, ÇKA, ekonomik nedenlerden dolayı Adana ve Mersin’in tanıtımı için bugüne kadar katıldığı fuarlara katılmama kararı aldı. Alınan bu karar sonucu Adana ve Mersin 5-7 Aralık tarihlerinde İZFAŞ VE TÜRSAB ortaklığıyla düzenlenecek 13. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi ile Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında yer alan ve 31 Ocak – 3 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleşecek EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtılamayacak.
TURİZMCİLER TEPKİLİ
Adana ve Mersin’deki turizmciler ÇKA yönetim kurulunun aldığı bu karara tepki göstererek, ‘’ÇKA’nın öncülüğünde yörelerimizin tanıtımını en iyi şekilde yapıyorduk. Bir çok yöre turizmden en büyük payı almak için yarış içerisindeyken bu yönde alınan bu karara anlam veremiyoruz. Bu karar yöre turizmine darbe vuracaktır. Bu kararın bir an önce gözden geçirilmesini istiyoruz’’ dediler.