Parklarda dilenci ve fuhuş tacizi!

Adana'daki parklarda insanların rahat bir şekilde oturup dinlenmesi adeta yok olmaya yüz tutuyor. Şehrin en merkezi yerlerindeki İnönü, Atatürk ve Merkez Park gibi insanların büyük rağbet gösterdikleri dinlenme parkları dilencilerden ve fuhuş pazarlığı yapan kadınlardan geçilmez oldu.

Adana’daki parklarda insanların rahat bir şekilde oturup dinlenmesi adeta yok olmaya yüz tutuyor. Şehrin en merkezi yerlerindeki İnönü, Atatürk ve Merkez Park gibi insanların büyük rağbet gösterdikleri dinlenme parkları dilencilerden ve fuhuş pazarlığı yapan kadınlardan geçilmez oldu.
İNSANLAR TEDİRGİNLİK YAŞIYOR
Kentteki festivallere ev sahipliği yapan Merkez Park’a ailesi ile birlikte gelen ve gezmek için parkta oturup dinlenen insanların yanına dua kitabı satma, engelli yurttaşlara yardım amacıyla sattıklarını söyledikleri kartpostallar ile gazeteleri alıp yaklaşan satıcılar rahatsızlık veriyor. Bu arada İnönü, Atatürk ve Merkez Park içinde fuhuş içerikli insanları dolandırmaya yönelik eylemleri ile sabıkalı olarak bilinen kadınlar, park içindeki insanları adeta tedirgin ediyor.
POLİSİN YAPACAĞI BİR ŞEY YOK!
Şehrin merkezindeki mobesa kameralarıyla tespit edilen çeşitli gelişmelere şehrin kolluk güçleri anında müdahil oluyorlar ancak kişilerin hürriyetlerini kısıtlamaya yönelik bir yaptırım olmadığı için kolluk güçlerinin olay yerinden uzaklaşmalarının ardından yine aynı kişiler parkları dolduruyorlar. Parklar içinde alkol alan kişilerin sayısının da artması ayrıca bir tedirginliğe sebep oluyor. Belediyenin sorumluluklarındaki bu parklarda özel güvenlik güçlerinin yeterince konuya müdahil olamadıkları, çekindikleri ve olayın üzerine gidemedikleri gözleniyor. Adana’daki polis kuvvetlerinin sıklıkla yapacakları uygulamalar ve önlem almaya yönelik çalışmalarının artırılması bekleniliyor.