'Parti merkezi haline getirmeyin'

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin dün toplanan belediye meclis oturumunda Cumhurbaşkanlığından gelen resmi yazı üzerine Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Vakfı'na Cemalpaşa mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan yer bedelsiz olarak tahsis edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan belediye meclis oturumunda Cumhurbaşkanlığından gelen resmi yazı üzerine Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Vakfı’na Cemalpaşa mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan yer bedelsiz olarak tahsis edildi. Bu tahsisatın oylamasından sonra konuşan Başkan Karalar, ‘Orayı da bir partinin merkezi haline getirmeyin’ diyerek meclisteki meclis üyelerine seslendi.

CUMHUR İTTİFAKI MECLİS ÜYELERİNE GÖNDERME!

Yapılan oylama vergi muafiyeti bulunan Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Vakfı’na Seyhan ilçesi Cemalpaşa mahallesi 15427/1 parselin kuzeyindeki müştemilat bedelsiz olarak vakfa tahsis edildi. Karalar’ın tahsis edilen yerle ilgili olarak duyduğu endişeyi dile getirmesi mecliste soğuk duş etkisi yarattı. Karalar’ın bu ifadeyi iktidar partisine mensup meclis üyelerine söylediği salonda algılandı. Bazı belediye meclis üyeleri bu ifadeye tepki gösterdi. Başkan ise konuyu endişe olarak dile getirdiğine dair izlenimi meclis üyelerine geçirmiş oldu.

İLÇE BELEDİYELERİNİ KAMUOYUNA ŞİKAYET EDERİZ

Öte yandan Başkan Zeydan Karalar, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda kararlı olduğunu söyledi. İlçe belediyelerinin kısırlaştırma merkezi kurmaları halinde hazırlayacakları projenin maliyetinin yüzde 50’sini Büyükşehir olarak kendilerinin karşılamaya hazır olduklarını söylemesine rağmen ilçe belediyelerinin konuya duyarsız kaldığını belirtti. Karalar, bazı belediye başkanlarının ‘A belediyesi bir şey yapmıyor. Ben yaparsam işe yarar mı? Diyorlar. Ben de onlara siz yapın. Yapmayanı da çıkıp kamuoyuna şikâyet ederiz diyorum’ ifadesiyle ilçe belediyelerini kamuoyuna şikayet etmeye hazırlanıyor.