Pembe Devrim Gibi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarihi bir yanlışlığın içerisine düştü. 'Adana Somut Olmayan Kültürel Miraslarımız' isimli bir çalışmaya atan Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Hüseyin Sözlü'ye yayınlanan kitapçıkta bir önsöz yayınlandı. Bu önsözde Başkan Sözlü, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen'i yok sayıp yerine başkan olarak Ömer Güner Sazak'ı başkan ilan etti.

Oysaki Kent Konseyleri başkanları seçimle iş başına gelen isimler olup Ahmet Özen'de Adana Kent Konseyi Başkanlığına seçimle gelen isimdi. Ahmet Özen'in izinli olduğu dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak bastırılan bu kitapçıkta Ahmet Özen'in yerine vekâleten bakan Ömer Güner Sazak'ı daha kitap basılıp dağıtılmadan başkan olarak atadılar!

ÖZEN GÖZDEN Mİ ÇIKARILDI?

Normalde Belediye Başkanı olarak Hüseyin Sözlü'nün kitapçığa kendisinin kaleme aldığı önsöz yazısı yer almadığından danışmanlarının sebebi nedir bilinmez bir nedenle Ahmet Özen'i koltuğundan etmesi manidar karşılandı. Ahmet Özen'e karşı Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir tavır alma mı söz konusu sorusu bugünlerde gündeme geldi.

3 İLÇEYE ŞAŞI MI BAKILDI?

Büyük maliyetler harcanarak 40 kişilik fotoğraf gurubunun ilçeleri dolaşarak çektikleri fotoğrafların bilgilerle donatıldığı kitapçıkta Kozan, Yüreğir, İmamoğlu gibi ilçelerinin 3'er ve 1 adet fotoğraflarla yer alması ‘Bu ilçelere karşı neden böyle davranıldı. Varsa yoksa kitapçıkta Aladağ, Karaisalı, Pozantı ve Sarıçam ilçeleri yer almış. Yanlış bir yöntem izlenerek hazırlanan kitapçık olmuş' yorumları da kamuoyunda konuşulmaya başlanıldı.

Adana kent Konseyi Hüseyin Sözlü Ahmet Özen Ömer Güner Sazak