PİKTES öğretmenlerinin durumu ne olacak

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türkiye'deki geçici koruma altındaki Suriyeli Avrupa Birliği'nin bütçelediği Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi'nde (PİKTES) görev yapan 8 bin PİKTES öğretmeninin görev yaptığını bu yıl sona erecek proje sonunda öğretmenlerin durumlarının ne olacağı konusunda soru önergesi verdi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türkiye’deki geçici koruma altındaki Suriyeli Avrupa Birliği’nin bütçelediği Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi’nde (PİKTES) görev yapan 8 bin PİKTES öğretmeninin görev yaptığını bu yıl sona erecek proje sonunda öğretmenlerin durumlarının ne olacağı konusunda soru önergesi verdi.
Koncuk, yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye’deki geçici koruma altındaki Suriyelilerin Türkçe dil eğitimine ve mesleki eğitime erişimleriyle ilgili Avrupa Birliğinin bütçelediği projeninilk olarak 3 Ekim 2016 tarihinde başladığı ve Ekim 2022 tarihinde sona ereceğini ifade etti. Bu program doğrultusunda sözleşmeli PİKTES öğretmelerinin proje bitimisonrasında durumlarınınne olacağı konusundaMilli Eğitim Bakanlığına cevaplandırması için soru önergesi verdiğini söyledi.
Koncuk,  ‘’Proje Ekim 2022’de bittiği zaman (geçici süreli) sözleşmeli olarak çalışan8.000 civarındaki PİKTES öğretmeninin durumu ne olacaktır? diyerek konunun her zaman takipçisi olacağını belirterek sözlerine son verdi.

 

İsmail Koncuk