Piri Mehmet Paşa'nın Doğumunun 540.Yılı Anma Etkinliği

Vali Mahmut Demirtaş, Ramazanoğlu Beyliği'nin kurucusu Halil Bey'in oğlu olan ve o dönemde Halil Bey'in kentte başlattığı imar çalışmalarını en üst seviyeye taşıyan Adana Sancak Beyi Piri Mehmet Paşa'nın doğumunun 540. yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğünce Ramazanoğlu Konağı'nda  düzenlenen anma etkinliğine Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, Ç.Ü. İslam Sanatları Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gözde Ramazanoğlu, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
PROF.DR. RAMAZANOĞLU; "ADANA, PİRİ MEHMET PAŞA DÖNEMİNDE ALTIN ÇAĞINI YAŞADI"
Anma töreninin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Gözde Ramazanoğlu, Ramazanoğlu Beyliği döneminde Adana Sancakbeyliği'nin yanı sıra Karaman, Şam ve Halep Beylerbeyliği görevlerinde bulunan Halil Bey'in oğlu Piri Mehmet Paşa'nın, ileri görüşlü saygın ve değerli bir devlet adamı olmasının yanı sıra şair ve hattat olduğunu ifade etti.
Gözde Ramazanoğlu konuşmasında, Piri Mehmet Paşa'nın, babası Halil Bey'in başlattığı Adana'daki imar ve iskan  faaliyetlerini, Ulu Cami, Yağ Cami gibi bir çok eser ve vakıf çalışmalarıyla ileri bir seviyeye taşıdığını ve kentin o dönemde "Altın Çağını" yaşadığını kaydetti.
VALİ DEMİRTAŞ; "TARİH BOYUNCA KENTİMİZE VE ÜLKEMİZE HİZMET EDEN TÜM DEVLET ADAMLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ"
Anma töreni etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise yaptığı açıklamada, tarih boyunca Adana'ya ve ülkeye hayırlı hizmetler yapan tüm değerli devlet adamlarını  rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.
PİRİ MEHMET PAŞA'NIN ESERLERİNDEN ESİNLENEREK TASARLANAN KIYAFETLER SERGİLENDİ
Osmanlı Devleti ve Adana tarihinin önemli oluşumlarından olan Ramazanoğlu Beyliği'nin Adana Sancak Beyi Piri Mehmet Paşa'yı anma töreni, Olgunlaşma Enstitüsü oğrencilerince hazırlanan ve Piri Mehmet Paşa'nın eserlerinden esinlenerek hazırlanan kıyafetlerin sergilenmesiyle son buldu.
 

Piri Mehmet Paşa Olgunlaşma enstitüsü