Popülizm tartışması

Pandemi Hastanesi, T.Özal Bulvarı üzerindeki şantiyeler, esnaf alacakları ve şehrin giriş-çıkışlarının çirkinliği mecliste masaya yatırıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclis oturumlarının son gününde Cumhur ve Millet İttifakı’na mensup belediye meclis üyeleri son 3 aydır gündeme getirdikleri konuları yeniden gündeme getirip başkanlık makamından taleplerini sıraladılar. Pandemi hastanesi konusunda yaşanan tartışmalarda popülizm yapıldığı ve kentin de bu yüzden isminin doğru alınmayan noktalara doğru yönlendiği iddiaları meclisin gündemini işgal etti.
 
Bu talepler arasında pandemi hastanesi, Turgut Özal Bulvarı üzerinde halen yapımı devam eden bitirilmeyen şantiyeler, belediyeden alacaklı olan esnafların paralarının ödenmesi ile Adana’nın giriş ve çıkışlarındaki çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması yer aldı. İYİ Partili Recai Mercimek ve Ak Partili Ozan Gülaçtı son gelişmeler hakkında görüşlerini dile getirip belediye idaresini de eleştirmeyi ihmal etmediler.
 
MERCİMEK: PANDEMİ HASTANESİ SİYASETE KURBAN GİTTİ
İYİ Parti Gurup Başkan Vekili Recai Mercimek pandemi hastanesinin ihtiyaç olup olmadığı, geçmişte yapılan çalışmaların hastane çalışması olup olmadığı tartışmasına katılarak “Otoparklarda pandemi hastanesi yapılıyor şu günlerde. Önemli olan Büyükşehir Belediyesi’nin fuar alanında yaptığı bu çalışmanın Adana’ya yararının olup olmayacağıydı. Mühürlendi. Siyasete kurban gitti. Bugüne kadar Adana’ya hizmet eden Aytaç Durak şehrin su sorununu çözdü. Selahattin Çolak asansörlü evlerin bu kente gelmesinde önemli hizmet etti. Hüseyin Sözlü’de Devlet Bahçeli Köprüsü’nü planlayıp ayaklarını ayağa kaldırdı. Herkese teşekkür ederiz. Sayın Zeydan Karalar’ı da bir şey yapmadı diyerek suçlamayın” dedi.
 
TEKİR VE BÜRÜCEK’E HİZMET ATAĞI
Mercimek, ülkenin içinde bulunduğu salgına dikkat çekti ve belediye gelirlerinin yüzde 50 oranında düştüğünü, tahsilat yapılmadığını, buna rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin kıt imkanlar ile 80 km yol yapmasının da küçümsenmeyecek hizmet olduğunu söyledi. Meclis Üyesi Recai Mercimek, Tekir ve Bürücek Yaylası’nın kanalizasyon ile içme suyu sorununun giderileceğini, burada çalışmaların başlatıldığını söyledi. Mercimek, asbestli boruların değiştirileceğini ve 2021 yılının Tekir ve Bürücek adına hizmet yılı olacağını kaydetti.
 
ESNAFIN ALACAKLARINI ACİLEN ÖDEYİN
Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin girişlerinin refüjlerinin düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Mercimek, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki şantiyelerin neden bitirilmediğini idareye sorup acilen bitirilmesini de istedi. Bu arada şehrin giriş ve çıkışlarındaki çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması için çalışma başlatıldığını da söyleyen Mercimek, ana caddenin tek tip boya ile boyanmasını önerdi. İYİ Partili Mercimek belediyeye mal ve hizmet veren küçük esnafın alacaklarının bekletilmeden ödenmesini istedi. Büyük müteahhitlerden önce küçük esnafın parasının ödenmesinin Adana adına zaruret olduğunu da örnekleriyle meclis üyelerine izah etti.
 
GÜLAÇTI: HASTANEDE SADECE YATAK OLMAZ
 
Recai Mercimek’ten sonra söz alan AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Gurup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, pandemi hastanesi tartışmalarına girmek istediğini ancak mecliste konuşan konuşmacıların anlattıklarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek kendi cephelerinden konuya yanıt verdi. Gülaçtı, ‘Sahra hastanesi Adana’da hiçbir zaman olmadı. Sağlıkçılar iyi bilir. Ortada Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana’da belediyenin bin yataklı hastane kurdu sözüyle başlayan ama gerçekte olmayan bir düzeneğin olduğunu söyledi ve ekledi. “Hastanelerin o dönemdeki doluluk oranı yüzde 30’du. Sahra Hastanesi’ne gerek dahi yoktu. Halen Adana’da hastanelerin doluluk oranları düşük. Hemşerilerimiz sıkıntıya düşmesin. İhtiyaç olursa Sağlık Bakanlığı hastanesini kurar. Allah muhtaç etmesin. Siyaset yapmayın. Hastane mühürlendi demeyin. Ortada hastane yoktu. 2 yataklı sonra 300 yatağa çıkarılan bir düzenek vardı. Koşullara uygun olmadığı için mühürlendi. Hastanede sadece yatak olmaz”