Portakal Çiçeği Karnavalı'na yerel basın tepkisi

Pandemi nedeniyle 2 yıl sosyal medya üzerinden düzenlenen ve bu yıl ise hayata yeniden geçirilen Portakal Çiçeği Karnavalı Organize Komitesi'nin yerel ve yaygın basın kuruluşları arasındaki ayrımcılık uygulaması yüzünden Adana'da yayın yapan yerel gazeteler ve mensupları tepki koydular.

Pandemi nedeniyle 2 yıl sosyal medya üzerinden düzenlenen ve bu yıl ise hayata yeniden geçirilen Portakal Çiçeği Karnavalı Organize Komitesi’nin yerel ve yaygın basın kuruluşları arasındaki ayrımcılık uygulaması yüzünden Adana’da yayın yapan yerel gazeteler ve mensupları tepki koydular.
AVM İLE OTEL AYRICALIĞI
Organize komitesi, karnavalın tanıtımı amacıyla yerel basın mensuplarını bir AVM’ye davet ederek karnavalı tanıtma yöntemini seçerken, yaygın basın mensuplarını Turizm Bakanı ve ünlülerle birlikte bir otelde bir araya getirip tanıtım yapma yöntemini seçtiler. Böylelikle yerel basın mensuplarının Turizm Bakanı’na kente ait sorularını sorma imkânını da elinden aldılar. AVM’de yapılan toplantıda yerel basın mensupları bu tepkilerini Ali Haydar Bozkurt başta olmak üzere komite üyelerine tepkileriyle birlikte iletme fırsatı buldu.
ÇGC’Yİ DE YOK SAYDILAR
Her yıl üzerine koyarak artılarıyla birlikte geliştirmeyi hedefleme yerine vasat bir organize ile tanıtım yöntemini seçtikleri Portakal Çiçeği Karnavalı’nın heyecandan uzak kalması da organize komitesinin bir başarısı olarak nitelendirdi. Gazetecilerin meslek örgütü olan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin de davet edilmediği toplantıların oluşmasında Adana Valiliği’nin de konuya duyarsız kalması yerel basın mensupları tarafından değerlendirmeleri arasında yer aldı. ÇGC’nin de bu ayrımcılıkla ilgili basın açıklaması yapması kentteki yerel gazeteciler tarafından bekleniliyor.