'Proje dediğin böyle ses getirecek'

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kürkçülerdeki 'Yarının Köyleri Projesi' ile ilçeyi ve Adana'yı Türkiye gündemine taşıdı.

Tarihler 18 Aralık 2023’ü gösterdiğinde Sarıçam Belediyesi tarafından Trendyol ve UNDP iş birliğinde ‘Yarının Köyleri’ ortak projesi Kürkçüler Mahallesi’nde açılıyordu. Projenin amacı bölgesel eşitsizliği azaltmak ve yerel üreticilerin pazara erişimini ve gelirini artırmak için kırsal alanlara dijital araçları getirmekti. İşte bu proje ile Başkan Bilal Uludağ, Sarıçam’ı ve Adana’yı Türkiye’ye, Dünyaya tanıttı.

SARIÇAM’I TÜRKİYE VE DÜNYA İZLEDİ

Peki, bu tanıtım nasıl gerçekleşti? Megastar Tarkan ‘Yarının Köyleri Projesi’ için 3 pilot köyden birisi olan Sarıçam Kürkçüler Mahallesi’nde kamera karşısına geçti. Hayalin gerçeğe dönüşmesini konu alan tanıtım filim Sarıçam’da çekilerek yaygın televizyon kanallarında Adana ve Sarıçam tanıtımı yapılarak vizyona girdi. Dünyanın her yerinden izlenen bu tanıtım film ile Başkan Uludağ ilçesi olan Sarıçam’ı hiçbir ücret ödemeden devasa bir tanıtım ile tanıtmış oldu.

SARIÇAM’IN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYAN PROJE

Başkan Bilal Uludağ sadece ilçesini tanıtmakla yetinmedi elbette bu proje ile. Köylerde üretimin güçlendirilmesi, kültürel değerlerin korunması ve istihdamın artırılmasını sağlayan bu proje ile Sarıçam’da yurttaşlar ortak çalışma alanında, çocuk oyun alanlarında ve dijital tarım demonstrasyon alanında üretime katkı sunacak çalışmaları yapabiliyorlar. Dolayısıyla Sarıçam’da kırsalı kalkındırma hamlesi Başkan Uludağ’ın sayesinde gerçekleşmiş oluyor.

ULUDAĞ BU PROJE İLE SARIÇAM’A NE KAZANDIRDI?

Tarkan’ın projeyi tanıtırken Adana’yı ve Sarıçam’ı güzellikleriyle tanıtması da dikkatlerden kaçmadı. Peki, bu projenin hayata geçirilmesinden ve Başkan Bilal Uludağ’ın bu güzel hizmetinden sonra Sarıçam’da neler değişti? Tüm üreticilere dijital teknolojiler, e-ticaret, e-ihracat, ürün geliştirme, pazarlama, markalaşma, paketleme, finans, kalite, dijital okuryazarlık gibi konularda geniş bir eğitim verildi. Farklı modellemeler ile akıllı tarım uygulamaları konusunda da danışmanlıklar sağlandı. Adana için narenciye, biber, pamuklu kumaş ve dokuma kilim gibi belirlenen geleneksel yerel ürünlerin katma değerli ürünlere dönüştürülmesine yardımcı olundu.