Projeleri görelim 'lütfen'

32 gün sonra seçim var ve sandığa gideceğiz. Maalesef adaylardan elle tutulur hizmet vaadi göremedik.

31 Mart Pazar günü Türkiye seçime gidiyor. Adana’da seçime sıkı bir şekilde hazırlanan Cumhur ve Millet İttifakı’nın adayları ile bu oluşumların dışında kalıp değişik siyasi partilerden aday olan isimler dahil, Adana’ya özgü yerel ölçekli mega proje olarak nitelendirilebilecek projelerin ortaya konulmaması seçmende ‘soğuk duş’ etkisi yarattı.
BU KENTİN KADERİ BU OLSA GEREKİR!
Mevcut belediye başkanlarının başkanlık dönemlerinde yaptıkları hizmetleri anlatmaktan ileri gitmeyen ve sonraki döneme ait ‘hizmetlerin devamı gelecek’ edebiyatından fazlaca vaatlerin olmadığı Adana’da ilçelere talip olan yeni isimlerde adeta hazırlıksız yakalandılar. Kentlerine ait eksiklikleri bugüne kadar broşür haline getirmiş, maketleriyle sunum yapabilecek ve kamuoyu ile paylaşabilecek durumda olan bir tek adayın bulunmaması da ‘bu kentin kaderi’ diyerek nitelendiriliyor.
ELEŞTİRİLER YÜKSEK TONDAN GELİYOR
Gerek Cumhur İttifakı’nda gerekse de Millet İttifakı’nda yer alıp başkanlık koltuğuna talip oldukları genel merkezler tarafından açıklanan isimler, basın mensuplarıyla buluştuklarında ‘en kısa zamanda üzerinde çalıştığımız projelerimizi halkımıza açıklayacağız’ demelerinin üzerinden yaklaşık 25 gün geçmesine karşın suskunluklarını koruyorlar. Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova gibi merkez ilçeler ile taşra olarak bilinen ilçelerin belediye başkan adaylarının parti genel merkez politikaları ile seçimleri götürüyor olmaları da son günlerin eleştirilen siyasi konusu oldu.