PTT işin kolayını buldu!

Evde bulamadık diyerek gelen tebligatları muhtara teslim ediyorlar.

PTT marifeti ile gönderilen tüm resmi tebligatlar ile mektupları dağıtım elemanları ‘adres kapalı, kimse yok’ diyerek kişiye teslim etme yerine muhtarı tercih ederek işin kolayını buldu. Apartmanlarda görevli olmamalarını bahane eden ilgili dağıtım elemanları, apartman katlarına çıkarak evrakı teslim etme yerine ihbar bırakarak toplu olarak mahalledeki evrakları muhtara teslim ediyor.
MUHTARA BIRAKIYORLAR
Konu hakkında rahatsızlıklarını beyan eden Yüreğir’de ikamet eden vatandaşlar, ‘başka bölgeleri bilmeyiz ama Yüreğir’deki dağıtım elemanları ağız birliği etmiş gibi evrakı muhtara teslim ediyor, haneye teslim etmiyor. Gerekçeleri hazır. Adreste bulamadık diyorlar. Ancak adrese çıkıp yorulmak yerine muhtarı tercih ediyorlar. Elimize tebligat zamanında geçmiyor. Muhtara giderek zaman kaybına uğruyoruz. İnsanlar adeta yorulmak isteniliyor. Yetkililer buna acilen bir çözüm yolu bulsunlar’ dediler.
EVDE YOK BAHANELERİ HAZIR
Son bir yıllık geriye dönük olarak Yüreğir’in Yavuzlar Mahallesi’ndeki TOKİ Konutlarında oturan insanlara ulaştırılan mahkeme, icra, noter gibi resmi mektup ve tebligatların ilgili haneye kaç tanesinin teslim edilip kaç tanesinin muhtara teslim edildiğinin bir sondajının yapılması halinde gerçeklerin ortaya çıkacağını söyleyen vatandaşlar konu hakkında yetkililerin sorunu çözmek adına harekete geçmesini istediler. 24 saat evde olan insanların evde kimse yok gerekçesi ile yok sayılıp muhtara evrak tesliminin önüne geçilmesi istenildi.