PUANLARI PAYLAŞTILAR: 0-0

Adana Demirspor ile Kayserispor birbirlerinin üzmedi.

Trendyol Süper Lig’in 32’inci haftasında Yeni Adana Stadyumu’nda oynanaN Adana Demirspor – Kayserispor maçındfan gol sesi çıkmadı. Her iki takımda taraftarlara güzel futbol izlettikleri maçtan birer puanla ayrıldı. Bu sonuçla Adana Demirspor düşme hattıyla arasındaki puan farkını 9’a, Kayserispor 6’ya çıkarırken, Mavi Şimşekler; Başakşehir, Antalya ve Alanyaspor’la puanını eşitleme fırsatının kaçırmış oldu.

AÇIK FUTBOL OYNADILAR

Adana Demirspor ve Kayserispor’un 90 dakika boyunca açık futbolu tercih etmesi, taraftarlara güzel bir maç izleme olanağı sağladı. İki takımın açık ve hızlı futbolu Her iki kalede arka arkaya tehlikeli pozisyonlar yaşanmasına neden oldu.

Maçın son 15 dakikasında rakip takım kalesinin ablukaya alan Mavi Şimşekler kaleci Bilal Bayazıt’ı geçemedi.

HASAN ALİ KALDIRIM’DAN TAHRİK

Maçın son düdüğüyle birlikta güney kapalı tribün önüne giden Kayserisporlu Hasan Ali Kaldırım’ın tahrikleri gerginliğe neden oldu. Sahaya inen bir taraftar güvenlik güçleri tarafından dışarı çıkarılırken, Kayserispor taraftarlarının küfürleri sonunda gerilim daha da arttı. Bunun üzerine  Adana Demirsporlu futbolcular, Başkan Metin Korkmaz, eski Başkan Murat Sancak, Teknik heyet Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz ile Kayserispor Başkanı Ali Çamlı taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.

KAYSERİSPOR TARAFTARLARI MEŞALE ATTI

Misafir takım tribünüde yerinin alan Kayserispor taraftarları maçın başlama düdüğüyle birlikte Adana Demirspor taraftarlarını tahrik etmeye çalıştı. Tribünlerde çok sayıda maytap benzeri patlayıcı patlatan Kayserispor taraftarları maç boyunca küfür etti. Sarı kırmızılı taraftarlar, maçın bitiminde sahayada meşale attı.

PATLAYICILAR SAHAYA NASIL SOKULDU

Kayseri deplasmanında Adana Demirspor taraftarları didik didik aranırken, Kayserispor taraftarlarınınıYeni Adana Stadyumu’na çok sayıda patlayıcı maddeyi nasıl soktuğu merak edildi.

Maç boyunca çok sayıda patlayıcı madde atılmasına karşın güvenlik güçlerinin tribüne müdahale etmedikleri de gözlendi. Aynı görüntülerin Kayseri’de yaşanmış olması halinde güvenlik güçlerinin Adana Demirspor taraftarına nasıl davranacağı da Mavi Lacivertli taraftarlarının sorduğu soru oldu.

KARAMAN: SAMSUN MAÇINA ODAKLANIYORUZ

Adana Demirspor teknik direktörü Hikmet Karaman, maç sonunda yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki hafta oynayacağımız deplasmandaki Samsun maçına odaklanıyoruz” dedi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça iyi başlayamadıklarını söyledi. Kayserispor’un dirençli şekilde oyuna başladığını belirten Karaman, “Daha sonra oyunu kontrol ettik. 43. dakikada Emre Akbaba'nın net bir pozisyonu var. Atabilsek, içeri 1-0 girebildik” dedi.

Karaman, ikinci yarıya daha iyi giriş yaptıklarına dikkati çekerek, “Rakibimiz özellikle kendi alanında, takım halinde, takım savunmasını iyi bir şekilde yapmayı başardı. 2-3 tane de orada pozisyonlar. Kaleci Bilal bunları çok iyi çıkardı. Tebrik ediyorum onu da. Bence iyi bir maç oldu. İkinci yarı bizim üstünlüğümüzde olan, pozisyonlarımızın olduğu bir maç oldu. Aynı zamanda bu maçı yöneten hakemler, genç hakemler. Süper Lig maçı az olan hakem arkadaşlar. Onları da kutlamak lazım çünkü zor bir maçtı. Biz yukarıları yakalamayı düşünüyoruz. Kayserispor bizi yakalamayı düşünüyor. Bizim lehimize, aleyhimize, Kayseri'nin lehine yapılacak yanlış, hata iki takımı da zor durumda bırakabilirdi. Buna rağmen hakemler bence çok iyi maç yönetti. Onları da tebrik ediyorum. Burak Hoca'yı da tebrik ediyorum; antrenörlüğünü ilk yıllarında takıma katkısından dolayı. Kayserispor'a başarılar diliyorum. Önümüzdeki hafta oynayacağımız deplasmandaki Samsun maçına odaklanıyoruz” diye konuştu.

Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas da, Adana Demirspor’un kaliteli bir kadrosunun olduğunu ifade eden Vukas, ikinci yarıda Adana Demirspor’un üzerlerine daha fazla geldiğini belirterek, “Pozisyonlar ürettiler. Son 15-20 dakika epey bir zorlandık, acı çektik ama aynı zamanda kalemizi de savunmayı bildik” dedi.

“KENDİ SAHAMIZDA 1 PUANA SEVİNEMEYİZ”

Adana Demispor kaptanı Semih Güler , maç sonu yaptığı açıklamada Adana'da bir puana sevinemeyeceklerini bu maçı Samsunspor maçı ile telafi edeceklerini belirtti. 

Kaptan Semih yaptığı açıklamada, "Bir defans oyuncusu olarak gol yemediğimiz için mutluyum ancak gol atamadığımız için üzgünüm. Bu maçtan 3 puan almayı çok istedik. Eğer üç puan alabilseydik kendimizi yukarı gruba atabilirdik ve üst sıraları yakalama şansımız artardı. Son saniyeye kadar çok istedik ama olmadı. Kendi evimizde bir puana maalesef sevinemeyiz. Bu sonucu kabul etmek olmaz. Şimdi Samsunspor maçında telafi etmek istiyoruz." dedi.