Ranta geçit yok

'Rantın önünü açmayın' çağrısı karşısında Seyhan Belediye Meclisi dik durup maddeyi oy birliği ile ret ettiler.

Seyhan Belediyesi’nin Kasım ayı meclis gündemine alınan 5. Madde ile yoğunluk artırımı 1,2’den 1.6’ya çıkarılmak isteniliyordu. Şayet bu madde Seyhan Meclisi’nde kabul edilmiş olsaydı hormonlu bina yapan ve yüzde 25 oranında fazlası olan inşaatlar mevzuata uygun hale getirilecekti. Bu da rant anlamı taşıyordu.
KOMİSYON KARARI OYLANDI
Seyhan ilçesindeki Mekân, Kavaklı, Söğütlü, Koza, Küçükdikili ve Yeşiloba mahallelerini içerisine alan ve toplam 337 hektar alanı kapsayan bölgedeki bu yoğunluk artışının Seyhan Meclisi’nden geçmesi için bir kısım belediye meclis üyelerinin gayret göstermelerine karşı konu komisyonda görüşülerek oy çokluğu ile ret edildi. Seyhan Belediyesi’nin ranta geçit vermeyen belediye meclisinin komisyon kararında sadece Cami alanıyla ilgili yapılan takas bölgesindeki imara izin çıktı. Diğer kısımlara ise izin çıkmadı.
AKİF AKAY OTURUMA KATILMADI
Seyhan Belediyesi’nin meclis üyeleri konuyla ilgili olarak gazetemiz muhabirine yaptıkları açıklamada, “Bu gündem maddesiyle ilgilenen, meclisten geçmesini isteyenler olabilir. Burası bizi ilgilendirmez. Seyhan Meclisi dik durmuştur. Oy birliği ile komisyon maddesi ret edilmiştir. Bizim dönemimizde yani görevimizi tamamlayana kadar olan sürede böyle rant kokan hiçbir madde bu meclisten geçemez” ifadelerini kullandılar. Bu gündem maddesinin oylamasını Başkan Akif Akay katılmadı.