Reklamlara para var ekmek poşetine yok!

Adana'nın bulvar ve caddelerini her gün afişlerle donatan Adana Büyükşehir Belediyesi, halk ekmek büfelerinde ekmek dağıtımında kullanılan poşetleri kısıtladı.

Adana’nın bulvar ve caddelerini her gün afişlerle donatan Adana Büyükşehir Belediyesi, halk ekmek büfelerinde ekmek dağıtımında kullanılan poşetleri kısıtladı.

“POŞETİNİ GETİRİN”

Pazartesi gününden bu yana Büyükşehir Belediyesine ait ekmek büfelerinde 3 liradan satılan belediye ekmeğini almak için kuyruğa giren vatandaşlar, büfe görevlilerinin poşetimiz çok az kaldı, gelirken poşetle birlikte gelin” şeklinde istekleriyle karşılaştı.

“POŞET SIKINTISI VAR”

Büfe görevlileri, vatandaşları şaşkınlığa sürükleyen isteklerini, “Ekmekçilik şirketinde poşet sıkıntısı var, çok kısıtlı poşet dağıtıldı. Elimizde ancak 40-50 kişiye yetecek poşet kaldı” şeklinde açıkladıkları belirtildi. Yani vatandaş ekmeğini kucağında taşıyacak.

AFİŞLERDE BOLLUK VAR

Vatandaşın aldığı ekmeğe poşet bulamayan Adana Büyükşehir Belediyesi, çeşitli etkinliklerini duyurmak için binlerce lira harcayarak bulvar, cadde ve toplu taşıma araçlarını afişlerle donatmaktan geri kalmadığı gözlendi.

HER YERDE TEMEL ATMA AFİŞİ

Halk ekmek büfelerinde ekmek poşetii sıkıntısının yaşadığı günlerde, Büyükşehir Belediyesi Adana’daki tüm bulvar, cadde ve kavşaklarla toplu taşıma araçlarını Küçükoba Mezarlığı’nda yaptırılacak caminin temel atma töreni afişleriyle donattı.

MALİYETLERİ NE KADAR?

Vatandaşlar ekmek büfelerinde kullanılan poşetlerin maliyeti ile aynı dönemde bulvar ve caddeleri donatan temel atma töreni afişlerinin maliyetinin açıklanmasını bekliyor. Karalar’ın poşetlere ve afişlere harcanan paraları açıklaması isteniyor.

MİKTAR KISITLAMASI DA GELMİŞTİ

Öte yandan, poşet sıkıntısından öncede geçtiğimiz aylarda, Halk ekmek büfelerenden ekmek satışlarında vatandaşın alacağı ekmek sayısın da kısıtlama getirilmişti. Bazı büfelerin kişi başına 4, bazı büfelerin  ise 5’er ekmekden fazla vermediği bildirilmişti.