Rekor kıran fuara Sasu damgası

Avrasya'nın en büyük sektör fuarı olan, yakaladığı ivme ve genişleyen etki alanı ile dünyanın en büyük sektör fuarları arasında olma yolunda ilerleyen WorldFoodIstanbul, 30. yılını, 1-4 Eylül 2022 tarihleri arasında TÜYAP'ta kapılarını açtığı paydaşları ile birlikte kutladı. 4 günde 1,4 avroluk iş hacmi yaratan fuara Adana'da kurulu Sasu Su Ürünleri Firması damga vurdu.

Avrasya’nın en büyük sektör fuarı olan, yakaladığı ivme ve genişleyen etki alanı ile dünyanın en büyük sektör fuarları arasında olma yolunda ilerleyen WorldFoodIstanbul, 30. yılını, 1-4 Eylül 2022 tarihleri arasında TÜYAP’ta kapılarını açtığı paydaşları ile birlikte kutladı. 4 günde 1,4 avroluk iş hacmi yaratan fuara Adana’da kuruluSasu Su Ürünleri Firması damga vurdu.

Yerli ve yabancı pek çok markanın yer aldığı, üreticisinden girişimcisine, sektörün tüm paydaşları ile temsil edildiği iş birliği platformu olma özelliğini taşıyan WorldFoodIstanbul, geçtiğimiz yıla göre ziyaretçi, katılımcı, yabancı satın alma profesyoneli ve iş hacmi rakamlarında çok önemli gelişmeler kaydetti; WorldFoodIstanbul tarihinin rekorları kırıldı.

Bu yıl 163 farklı ülkeden 38.358 ziyaretçiyi ağırlayan fuarda katılımcıların yüzde %33’ü, yani toplamda 12.633’ü yabancı ziyaretçiler oldu. Böylece bir önceki yıla göre yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 141 artıran WorldFoodIstanbul’da, katılımcı sayısı da tarihi bir seviyede gerçekleşti.

25 farklı ülkeden 835 katılımcı, 2000’in üzerinde markasını hem profesyonel ziyaretçilerin hem de 77 ülkeden 600’ün üzerinde yabancı satın alma profesyonelinin beğenisine sunarken, 4 gün boyunca WorldFoodIstanbul VIP Alım Heyeti programı kapsamında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, fuar öncesi hedeflenen “en az 1 milyar Euro’luk iş hacmi” hedefi yakalandı.

Sasu Damgası

İstanbul’daki fuara Adana’nın yanı sıra Türkiye’nin önde gelen Su Ürünleri firmasından Sasu da katıldı.  Sasu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, WorldFoodIstanbul’un sektöründe artık uluslararası en önemli fuarlar arasında yer aldığını söyledi.

WorldFood İstanbul'un Türkiye’deki en büyük ve prestijli Türk Gıda Fuar’ı olduğunu da belirten Yamanyılmaz, şunları kaydetti:

‘Sektörünün ulusal ve uluslararası buluşma noktası olan bu fuarda hem yeni bağlantılar hem de var olan bağlantılarımızla buluştuğumuz için çok mutluyum. Bu tarz etkinlikler ticari hareketliliğimizi olumlu anlamda etkiliyor ve ihracat kanalında yapmış olduğumuz anlaşmalar da bölgemizin kalkınmasına ayrıca katkı sağlıyor.’’

Sasu fuar gıda