REMZİ ERGÜ'YÜ ŞİKAYET ETTİLER

AK Partili Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü hakkında şok iddialar şikâyete dönüştü

Tufanbeyli ilçesinin AK Parti’den ikinci kez belediye başkanı seçilerek halkına hizmet adına önemli vaatleri olan Av. Remzi Ergü’nün bugünlerde başı belada. Avukat olmasına karşın yasal her konuda bilgiye ulaşması kolay olan Remzi Ergü’nün adliye koridorlarına kadar yansıyan ve şikâyete dönüşen iddialar ispatlanır ise Tufanbeyli’de adeta deprem yaşanması bekleniliyor.
İŞTE ŞİKÂYET EDENLER VE SUÇUN İÇERİĞİ
Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün ilçedeki bazı etkinlikler için açığı ihaleler ile doğrudan temin yöntemi ile verilen işler dâhil birçok konuda şeffaflık yapmadan belediye ihale görevlisinin annesi ile oğluna ait şirketlere usulsüz olarak devredildiği, belediye memurlarına da zoraki olarak evrakları imzalatmaya mecbur bıraktığı ifade ediliyor. Remzi Ergü hakkında Tufanbeyli İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2019/475 sayılı soruşturma dosyası ile yapılan şikâyeti gerçekleştirenler Bekir Özdemir, Ö. Galip Dönmez, Hasan Demirer, Fuat Gökdemir ve Celalettin Öztürk olarak yer aldılar. Şikâyetin konusu ise irtikâp, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırmak, edinimin iflasına fesat karıştırmak.
 
ERGÜ AÇIĞA ALINABİLİR Mİ?
Şikâyet sahipleri Belediye Başkan Remzi Ergü ile birlikte Songül Birer, Mehmet Ali Birer ve Ümit Birer isimli kişilerden şikâyetçi oldular. Şüpheli olarak bu isimleri dilekçelerine temel dayanak yapan şikâyetçiler, maddeler halinde yapılan usulsüzlerin aydınlatılması adına kamunun dava açmasını da talep ettiler. İddialar Tufanbeyli’de deprem etkisi yaratır iken Belediye Başkanı Remzi Ergü ise sessizliğe büründü. İddialara yanıt verip bir basın toplantısı dahi düzenlemeyen Remzi Ergü’nün açılan soruşturmadan sonra nasıl davranacağı da merak konusu oldu. İçişleri Bakanlığı’nın Remzi Ergü’yü görevde tutup tutmayacağı, soruşturmanın sonuçlanması ile Ergü hakkında dava açılıp açılmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu arada CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tufanbeyli’deki yolsuzluk olayını meclise taşıdı