Roman kadınlar dernek kuruyor

Adana'nın Yüreğir ilçesinin sosyal yaşamında önemli bir yere sahip olan ve Akıncılar Mahallesi denilince akla gelen roman kadınlar dernek çatısı altında birleşiyor. Adana Roman Kadınları Eğitim ve Dayanışma adı ile kurulacak derneğin hazırlıkları tamamlandı.

Derneğin kurulmasına öncülük eden Adana Roman Kültürü Derneği Başkanı Şaban Bek, amaçlarının kadınları mahallelerinde eğitmek olduğunu söyledi. Romanlar arasında 7’den 70’e okuma yazma bilmeyen bir çok kişinin bulunduğunu belirten Bek, “Dernek aracılığıyla kadınların ve çocukların eğitimine katkı sağlayacağız. Halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslara gitmiyor kadınlar. Mahallelerinden ayrılmıyorlar. Biz de eğitimi onların ayağına getireceğiz. Ancak bina konusunda sıkıntı yaşıyoruz. İstanbul’da yaşayan bir arkadaşımızın evini aldık ama tadilat için çok ciddi desteğe ihtiyacımız var. Kaymakamlıktan belediyeden ve valilikten bu konuda yardım bekliyoruz." dedi.
 
Adana Roman Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Nursen Türkmen, amaçlarının Roman kadınlarının ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlayıp, Roman kültürünü tanıtmak olarak açıkladı. Eğitim sorununu çözmek, Roman kültürüne sahip çıkmak ve işsizliğe karşı mücadele etmek istediklerini aktaran Türkmen, “Ayrıca eğitim seviyesi düşük olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli kişilere, makamlara başvuracağız. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız; vergi veriyoruz, evlatlarımızı askere yolluyoruz. Biz de diğerleri ile aynı haklara sahibiz.”  diye konuştu.
 

Adana Roman Dernek Şaban bek