Ruhsatsız iş yerlerini denetleyecek misiniz?

Adana'da yaşayan Suriyelilerin iş yeri açma ruhsatları olmadan açtıkları ticarethaneler yüzünden Adanalı esnafın iş yapamaz duruma gelmesi tedirginlik yaratmaya başladı.

Adana’da yaşayan Suriyelilerin iş yeri açma ruhsatları olmadan açtıkları ticarethaneler yüzünden Adanalı esnafın iş yapamaz duruma gelmesi tedirginlik yaratmaya başladı. Adanalı esnaf, ilçe belediyelerinin işyeri açma ruhsatı denetimi yapmalarını ve açma ruhsatı olmayan iş yerlerinin kapatılmasını başkanlardan beklediklerini belirttiler.

KAYIT YOK, MERDİVEN ALTI TİCARET YAPIYORLAR!

Konu hakkında gazetemize şikayetlerini ileten Adanalı esnaf, ‘Bizler vergi ve iş yeri açma kaydı alarak devlete olan vergilerimizi ödüyoruz. Oysaki özellikle Suriyeliler açtıkları iş yerlerinin bir kısmının vergi kaydı yok. Açma ruhsatı yok. Biz ağır yükün altında iş yapamaz duruma geldik. Belediyelerin iş yeri açma ruhsatı denetimi yapmasını ve merdiven altında ürün üreten bu kaçak iş yerlerinin denetim altına alınmasını istiyoruz. Yeni seçilen belediye başkanlarımızdan bu konuda harekete geçmelerini istiyoruz’ dediler. Belediyelerin bu konuda nasıl bir yol izleyecekleri ise merak konusu oldu.