Rüşvete suçüstü

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli olan İmamoğlu İlçesi Bölge Şefi E.I. ile Orman Muhafaza Memure E.K., tomruk ihalesi müteahhidi olan T.D.'den rüşvet alır iken suçüstü yapıldı.

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli olan İmamoğlu İlçesi Bölge Şefi E.I. ile Orman Muhafaza Memure E.K., tomruk ihalesi müteahhidi olan T.D.’den rüşvet alır iken suçüstü yapıldı.
PARAYI PAYLAŞTILAR
Müteahhit T.D.’nin Kozan Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı müracaat sonrasında polis ekipleri harekete geçti. Çarşı merkezinde müteahhit rüşvet olarak verilen ve seri numarası alınan parayı Orman Muhafaza Memuru E.K’ye teslim etti. Komisyon olarak istenilen yüzde 10’luk bedeli ‘rüşvet olarak’ alan E.K., parayı aldıktan sonra doğru Şef E.I’nın odasına götürüp orada parayı paylaştı.
İKİ KİŞİ SORGUDA
Daha sonra polis her iki şahsı da seri numaraları alınmış paralarla beraber suçüstü yaparak gözaltına aldı. Paraları paylaşan şef ve memur ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldüler. Şikayetçi T.D.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda iki şahıs sorguya alındı. Yapılan işlemlerin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi. Rüşvet olayına karıştığı iddia edilen şef ve orman muhafaza memurunun savcılık tarafından ifadeleri alınmaya başlandı.