Sağlık çalışanı 8 hastaya umut oldu

Sağlık personeli Ümit Helvacıkara, korona virüsü atlattıktan sonra 8 kere plazma bağışında bulunarak korona virüsle mücadele eden 8 hastanın umudu oldu. Türkiye'de 8 defa plazma bağışlayan ilk sağlık personeli olan Helvacıkara, 'Azami sınır 10 veya 12 olsaydı, ben yine bağış yapmaya devam ederdim' dedi.

Sağlık personeli Ümit Helvacıkara, korona virüsü atlattıktan sonra 8 kere plazma bağışında bulunarak korona virüsle mücadele eden 8 hastanın umudu oldu. Türkiye’de 8 defa plazma bağışlayan ilk sağlık personeli olan Helvacıkara, “Azami sınır 10 veya 12 olsaydı, ben yine bağış yapmaya devam ederdim” dedi.
Gaziantep’te 25 Aralık Devlet Hastanesinde görev yapan anestezi teknisyeni Ümit Helvacıkara, korona virüsü atlattıktan sonra 8 defa plazma bağışında bulunarak farklı bir rekora imza attı. Türkiye’de 8 defa plazma bağışında bulunan ilk sağlıkçı unvanını elde eden Helvacıkara, 20 yıldır bilgi ve becerisiyle şifa dağıttığı hastalara bu defa kanıyla da şifa dağıttı. 22 Temmuz tarihinde korona virüse yakalanan Helvacıkara, 8 Eylül’de plazma bağışı yapmaya başladı. Plazma bağışında en son sınırın 8 olmasından dolayı 8 defa bağışta bulunduğunu aktaran Helvacıkara, ”Azami sınır 10 veya 12 olsaydı, ben yine bağış yapmaya devam ederdim” dedi. Korona virüsü atlatan herkesin plazma bağışında bulunmaya davet eden Helvacıkara, bağışın hiçbir yan etki oluşturmadığını vurguladı.

“Hastalara canımla kanımla da destek olmak istedim”
Salgın sürecinde ciddi bir yoğunluk yaşadıklarını dile getiren Helvacıkara, hastanede çalışma esnasında tüm önlemleri almasına rağmen korona virüsten kurtulamadığını söyledi. Hastalığı ağır geçirdiğinin altını çizen Helvacıkara, “Çok ciddi sıkıntılar yaşadım. Yükse ateş, ağrılar olsun; korona virüsün tüm semptomlarını yaşadım. Eşim hemşire olduğu için bana çok ciddi destek oldu. Tedavimi evde gerçekleştirdim. Hastalığı atlattıktan sonra beni Kızılay’dan aradılar. Plazma bağışı yapabilmem için beni davet ettiler. Hastalar için bu bağışın çok önemli olduğunu söylediler. Zaten sağlık personeli olduğum için plazmanın tedavi sürecini hızlandırdığını biliyordum. Plazma bağışının bana hiçbir yan etkisi olmayacağını anlattıkları zaman ben de bağış yapmaya karar verdim. Ben 20 yıllık sağlık personeliyim zaten yıllardır vatandaşlarımıza, hastalarımıza şifa dağıtmak için çabalıyorum. Kendi emeğimle çabalarken canımla kanımla da onlara destek olmak istedim” ifadelerini kullandı.