Sağlık kuruluşundan sağlıksız sesler!

Pozantı Devlet Hastanesi'ne acil el atılması gerekiyor

Adana’nın Pozantı İlçesi’nde halka sağlık hizmeti veren 80.Yıl Devlet Hastanesi’nde adeta sağlıksız sesler yükselmeye başladı. 2004 yılında dönemin Kaymakamı Osman Beyazyıldız’ın eşi Dahiliye Dr. Aysel Beyazyıldız’ın kurucu hekimliğini yaparak kurulan hastanede siyasi baskıların arttığı iddia ediliyor.
İŞİN KOLAYA ‘ADANA’YA SEVK’
Yörenin sağlık ihtiyaçlarını da karşılayan Devlet Hastanesi’nde siyasi nüfusun kullanılarak adaletsiz bir yönetim anlayışının ortaya çıktığı Pozantı gündeminde büyük yer işgal ediyor. Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesi’nin Başhekimlik görevini uzun süredir yapan Dr. Ümit Kara’nın kendisine yapılan siyasi baskılardan bunalarak bıraktığı veya bıraktırıldığı konuşulur iken, hastane içinde gruplaşmaların yaşandığı, özellikle akşam saatlerinden sonra, hastaneye müracaat eden hastalara, yeteri kadar sağlık hizmeti verilmediği ve önemli bir bölümünün ise, Adana’daki sağlık kuruluşlarına sevk ediliyor olması da dikkatlerden kaçmıyor.
 
İKİLİ ÇEKİŞME
80. Yıl Pozantı Devlet Hastanesi Müdürlüğü için, devam etmekte olan çekişmenin en büyük olumsuzluğu, sağlık hizmetlerinin yerine getirilmemesi şeklinde oluyor.
Pozantılı vatandaşlar arasında, iddia olarak konuşulmaya devam etmekte olan bu sağlık sorumsuzluğu, hastane açısından da son derece menfi bir ortamı oluşturmaktadır. Uzun bir süreden beri, Hastanenin Baş Hemşiresi ve aynı zamanda, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olan Hediye Dilmen ile, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ayşe Avan arasında süre gelen makam çekişmesi, siyasi güç denemeleri ile devam ettiği iddia ediliyor.
BİR BAŞKA İDDİA
80. Yıl Pozantı Devlet Hastanesindeki, olumsuzluklarla ilgili bir diğer iddia ise, adeta dudak uçurtuyor. Hastanede, karı- koca olarak görev yapmakta olan, Laborant Yıldız Erkara ve Eşi Ökkeş Erkara ile ilgili imza olayındaki söylentiler eğer doğru ise, bunun gideceği adres yasalardır. Adana’daki, bazı internet ortamına düşen yayınlardan edindiğimiz bilgilere göre, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın, bu olayla ilgili olarak, soruşturma açmış olduğu şeklindedir. Yine iddialara göre, Yıldız Erkara bir süreden beri görevine gelmezken, yerine eşi Ökkeş Erkara, onun adına imza atıyor olması şeklindeki gelişmelerdir.