Sağlık Sen'de koltuk savaşı

Sağlık Sen Adana Şubesi'nde önceki yıllarda kader birliği etmiş olan mevcut başkan Recep Kurum ile bu makama talip olan Bekir Nennioğlu arasındaki koltuk savaşında son kararı yargı verdi ve daha önce yapılan delege seçimlerini yargı iptal etti.

Sağlık Sen Adana Şubesi’nde önceki yıllarda kader birliği etmiş olan mevcut başkan Recep Kurum ile bu makama talip olan Bekir Nennioğlu arasındaki koltuk savaşında son kararı yargı verdi ve daha önce yapılan delege seçimlerini yargı iptal etti.
YARGI ‘DUR’ DEDİ
Delege seçimlerinin kanuni olmadığını söyleyen başkan adaylarından Bekir Nennioğlu, itirazını Ankara 1.İş Mahkemesi’ne yaptı. Mahkeme, Adana Sağlık Sen Şubesi’nin delege seçimlerinin kanuni olmadığına hükmedip iptal kararı aldı. Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aslan’ın da hazır bulunduğu duruşma sonrasında delege seçimlerinin iptal kararının çıktı ve bu karar Adana Şubeye tebliğ edilecek.
KARŞILIKLI SUÇLAMALAR
Geçtiğimiz Haziran ayında Sağlık Sen Adana Şubesi’nde delege seçimleri yüzünden her iki başkan adayının açıklamaları ile gündem oluşmuş ve Recep Kurum’u suçlayan Eski İl Sağlık Müdürü ve halen Ruh Sağlığı Hastanesi’nin Hastane Müdürü olan Bekir Nennioğlu ‘Sendikayı kendi çiftlikleri gibi yönetemezler’ diyerek tepki göstermişti. Recep Kurum’da bir basın açıklaması yaparak Bekir Nennioğlu ve taraftarlarını suçlayarak sendikada yapılan uygulamanın nizami olduğunu ifade etmişti.
MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR
Recep Kurum, delege seçimlerinin duyurularının nizami yapıldığını, askıya asıldığını ve tutanakların da tutulduğunu ortaya koyarak gelişen süreci kamuoyuna izah etmişti. Kurum açıklamasında şu ifadelere yer vermişti. ‘Disiplin sürecini başlatacağız. Yasal haklarımızı kullanacağız. Arkadaşlar da yasal haklarını kullanabilirler. Meyve veren ağaç taşlanır. Biz kimseye biat etmedik sendikamızı birilerinin çiftliği haline getirmedik. Bu da bazı çevrelerin işine gelmedi.  O yüzden bu saldırılar normaldir.’
İBRETLE İZLENİYOR
Mahkeme kararından sonra konuyu değerlendiren Bekir Nennioğlu ise hukuki olarak adalet sürecini beklediklerini ve adaletin doğru karar verdiğini belirtip bunu da sosyal medya hesabından paylaştı. Ak Parti’ye yakın iki ismin dün dost kardeşler iken bugün koltuk yüzünden düşman kardeşler pozisyonunu düşmesi sitayişle takip ediliyor ve Adana kamuoyu konuyu yakından izliyor.