Sağlık sendikasında kadınlar günü kutlaması

Sağlık Sen Adana Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Mine Doğan ve yönetim kurulu üyeleri sendika binasında bir araya gelerek 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Sağlık Sen Adana Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Mine Doğan ve yönetim kurulu üyeleri sendika binasında bir araya gelerek 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Sağlık çalışanlarına yönelik bir basın açıklaması yapan Doğan özetle şu konulara değendi. “Tüm dünyada ve ülkemizde, Covid-19 virüs salgını nedeniyle büyük kayıplar yaşanmış; ancak bu doğal ölümlerin yanında uzun yılların kanayan yarası kadın cinayetleri, bu yıl da durmamıştır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun 2020 yılı raporuna göre geride bıraktığımız yıl içinde 300 kadın öldürülmüş, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştur. Bir yıldır süregelen pandemi süreci de, bilhassa sağlık alanında çalışan kadınları oldukça yıpratmış; ancak layığıyla görevlerini yerine getirmelerine rağmen bu kadınlar hak ettikleri takdiri görememişlerdir.
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Kadın Kolları olarak, ülkemizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin durdurulması için ilgili yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılmasını, kadınlarla erkeklerin her alanda eşit hak ve özgürlüklere sahip olmasını, bilim, sanat ve spor dalları dâhil iş hayatının her alanında hak ettiği yerde olmasını, erkek egemen güçlere dayalı politikalara son verilmesini ilke olarak benimsiyoruz. Kadın çalışanlar başta olmak üzere ve tüm çalışanların insan olmanın onurunu her yönüyle yaşayabildiği, saygın iş ekseninde çalışma hayatında var olmalarının sağlandığı, demokratik sosyal hukuk devleti olmanın gereği olarak, her vatandaşın devlet imkanlarından eşit şekilde yararlandığı, laikliğin düşünce ve kanaat özgürlüğü ile din ve vicdan hürriyetinin gerçek anlamda teminatı haline getirildiği, medeniyet köklerimizde var olan değerleri idrak etmiş daha özgür, daha müreffeh bir Türkiye idealine ulaşmaya katkı sunmayı amaçlar ve bu amaçların gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetler yürütmekte, benzer amaçlı faaliyetlere katkı sağlamaktayız.
 
Dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, toplumdaki statüsü, dini, mezhep ve benzeri hiçbir ayrım yapmadan tüm kadınların ve bu bağlamda düşüncelerimizi anlayan, destekleyen herkesin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz!”Dedi.