Sağlıkçılar seslerini yükseltti

Normalleşme sürecine geçtiklerini belirten Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, bin 500 lira seyyanen zam verilmesi başta olmak üzere bazı taleplerini sıralayarak Hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. Nennioğlu, 'Sağlık çalışanlarının sesini duyun' dedi.

Normalleşme sürecine geçtiklerini belirten Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, bin 500 lira seyyanen zam verilmesi başta olmak üzere bazı taleplerini sıralayarak Hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. Nennioğlu, ‘Sağlık çalışanlarının sesini duyun’ dedi.
Başkan Nennioğlu açıklamasında özetle şunları söyledi. “29 Nisanda başlayan tam kapanma yarın sabah 05.00 de bitiyor. Ancak bu süreçte acil servisler,  yoğun bakımlar, yataklı servisler, aşı birimleri,  filyasyon, 112 istasyonu  vb. yerlerde görev yapan tüm sağlık çalışanları, her zaman olduğu tam kapasite ile halkımıza  üst düzeyde sağlık hizmeti vermiştir. 
İçişleri Bakanlığının 16.05.2021 tarihli Genelgesi ile yarın sabah itibariyle kademeli normalleşme başlayacaktır.Bu genelgeye ile; 
"KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA MESAİ Cumhurbaşkanlığının 14.04.2021 tarih ve 2021/8 sayılı Genelgesi ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 27.04.2021 tarih ve 17665 sayılı yazısı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan 10.00-16.00 saatleri arası mesai sistemi ile uzaktan/dönüşümlü çalışma gibi esnek 
çalışma usulünün uygulanmasına kademeli normalleşme döneminde de devam edilecektir" denilmektedir.
Kısaca tüm kamu kurumları esnek, uzaktan ve dönüşümlü çalışırken,  sağlık çalışanları eskisinin en az iki katı çalışmaktadır. Sağlık çalışanları can siperhane çalışırken hakkını da almak istemektir. 
Bunlar;
1- Nisan- Temmuz aylarında  verilecek ek ödemeden tüm sağlık çalışanları (Doktor, Hemşire, Fizyoterapist, Psikolog, Diyetisyen,  Genel İdare ve Yardımcı Hizmetler, işçiler vb.) yararlansın.
 2- Salgın döneminde tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilsin.
 3-Tüm sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge  verilsin.
 4- Sabit ek ödemeler genel bütçeden ödensin, vergi matrahına dâhil edilsin.
 5-  1500 TL seyyanen zam verilsin”