Saimbeyli ve Tufanbeyli'de Doğa da Görüntü Avcılığı

Adana'nın Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde gerçekleştirilen 20. Uluslararası Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması (DOGAY 2016) 8 ülkeden 126 fotoğraf sanatçısını buluşturdu. Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği'nin düzenlediği yarışma, Saimbeyli ve Tufanbeyli'nin doğal ve tarihi güzellikleri ile nadide kelebeklerinin fotoğraf sanatıyla küresel ölçekte tanıtımına katkı sundu.

Adana Valiliği himayelerinde Saimbeyli ve Tufanbeyli kaymakamlıkları ve belediyeleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen DOGAY 2016’ya Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Filistin, Güney Kıbrıs, Ürdün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cezayir ve İran’dan fotoğraf sanatçıları katıldı. 126 fotoğraf ustası ile birlikte Saimbeyli ve Tufanbeyli’den 135 çocuk da etkinlikte fotoğraf çekmenin heyecanını yaşadı.

FOTOĞRAF AVCILARI SAİMBEYLİ MAVİSİ’NİN PEŞİNDE

Uluslararası fotoğraf sanatçıları, Türkiye’deki 400 kelebek türünden 160’ının gözlendiği, “Saimbeyli Mavisi” olarak bilinen endemik “Polyomamtus Theresiae” kelebeğin ana yaşam alanı olan yörede en çarpıcı fotoğrafları çekebilmek için birbirleriyle rekabet etti. 72 saatlik etkinlikte bazı fotoğraf sanatçıları, Obruk Şelalesi’nde çadır kampı yaparak yıldızların altında konaklamanın keyfini yaşarken, diğer fotoğrafçılar da Avcıpanarı Köyü’nde yöre halkının evlerinde otantik atmosferde misafir oldu.

5 KATEGORİDE 46 ESER ÖDÜL ALDI

DOGAY 2016’da yaklaşık 30 bin kare fotoğraf çeken sanatçılar, en beğendikleri eserlerini yarışmanın jürisine sundu. Türkiye’den Tuğrul Çakar, Tansu Gürpınar, Necmettin Külahçı ve S. Haluk Uygur, Filistin’den Nayef Hashlamoun’un görev yaptığı jüri, 5 kategoride 46 eseri ödüle layık gördü. Düzenlenen görkemli törende ödüller başarılı fotoğraf sanatçılarına takdim edildi. Yarışmanın ödüllerini Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu, Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Saimbeyli Belediye Başkana Mustafa Şahin Gökçe ile Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü fotoğraf sanatçılarına sundu.

BAŞKAN GÖKÇE: DOĞA TURİZMİNİN GELİŞMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği Başkanı Funda Külahçı Gönendik ve ekibiyle birlikte Saimbeyli ve Tufanbeyli’de doğa turizminin gelişmesi için önemli bir etkinliği başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Saimbeyli ve Tufanbeyli’nin doğal ve tarihi değerlerinin, nadide kelebeklerinin dünyanın dört bir yanında açılacak sergilerde yer bulacağını kaydeden Başkan Mustafa Şahin Gökçe, etkinliğin yörede fotoğraf sanatının gelişmesi ve Saimbeyli’den de ünlü fotoğraf sanatçılarının çıkması için teşvik edici olduğunu dile getirdi. Başkan Gökçe, “Saimbeyli ve Tufanbeyli’nin sahip olduğu güzellikleri en iyi şekilde tanıtıp, yöremize daha fazla turist çekmek için çaba gösteriyoruz. Uluslararası ölçekte gerçekleştirilen bu fotoğraf yarışmasının yöremizin tanınırlığına büyük katkı sunacığına inanıyorum” diye konuştu.

DESTEK VE EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Mustafa Şahin Gökçe, Vali Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu, Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Avcıpanarı Köyü Muhtarı Ahmet Çulha, Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği Başkanı Funda Külahçı Gönendik, yarışmanın seçici kurulu üyelerine, sponsor desteği veren Koza Yayın Dağıtım ve Memorial Hastanesi yöneticilerine teşekkür etti.

Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek de konuşmalarında yarışmaya katılan fotoğraf sanatçılarına şükranlarını sunup, sanatsal bir organizasyonla Adana’nın, Saimbeyli ve Tufanbeyli’nin tanıtımının yapılmasının takdire değer olduğunu bildirdiler.

Saimbeyli Tufanbeyli Fotoğraf Görüntü