ŞAKİRPAŞA BÖLGE İÇİN GEREKLİYMİŞ!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Şakirpaşa Havaalanı'nın depremde önemli görev üstlendiğini açıkladı.

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi sonrasında basına bilgiler veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın lojistik üs haline geldiğini ve 6 A400m, 6 C130, 19 CN235, 4 KC135 tanker uçakları ve 26 helikopterin bu havaalanı kullanılarak bölgeye sevklerinin yapıldığını ifade etti.

HAVAALANIMA DOKUNMA

Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılarak Tarsus’a yapılan Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın açılacağına dair açıklamalar yapıldığında Adana ayağa kalkmıştı. Muhalefete mensup siyasiler, STK’lar, demokratik kitle örgütleri açıklamalar yaparak ‘Şakirpaşa Havaalanı’na dokunma’ ifadeleriyle yetkililere çağrıda bulunmuşlardı.

YÜKLENİCİ FİRMA SAHİBİNİN AÇIKLAMALARI

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatını yapan yüklenici firmanın sahibinin Adana’da ÇGC tarafından ödüllendirilmesinin ardından tepkiler hat safhaya ulaştığında, yüklenici firmanın sahibi ‘Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılmasına dair söz verildi. Yoksa biz böyle bir işin içine girmezdik’ cümlelerini kullanarak Adanalıların tepkisini toplamıştı.

ŞAKİRPAŞA HAVAALANI NİÇİN KAPATILMASIN

Konunun uzmanları yaptıkları açıklamalar ile ‘Şakirpaşa Havaalanı niçin kapatılmasın?’ sorusuna yanıt arayarak Hükümete ve tüm yetkililere çağrılarını yenilemişlerdi. Bu gelişmeler yaşanırken iktidar partisi milletvekilleri başta olmak üzere Hükümet yetkilileri ise birbiriyle çelişen açıklamalar ile kafaları karıştırmışlardı.

YAŞANMIŞLIKTAN DERS ALINSIN

Bugün bir deprem afeti yaşandı. Adana, Adıyaman, Hatay, K.Maraş, Ş.Urfa başta olmak üzere bölgede yaşanan afetten sonra bu illerdeki havaalanları kullanılamaz duruma geldiler. Bölgeye hitap eden Şakirpaşa Havaalanı bu illerin ve Devletin imdadına yetişti. Yaşanmış bu gelişmelerden sonra ümit ediyoruz ki devletin yetkilileri Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılmasından vazgeçer.