Samimi itiraflar!

İzmir Depremi'nden sonra Seyhan'da meclis üyeleri ve Başkan Akay deprem konusunu masaya yatırdılar

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ve meclis üyeleri İzmir Depremi’nin Adana’ya olan yansımalarını meclis gündemine taşıyarak olması gereken çalışmaları da eleştirerek yol haritası belirlemeye çalıştılar. AK Partili Yalçın Limoncu, CHP’li Mustafa Tunç ve Ulaş Toros ile Belediye Başkanı Akif Akay, Seyhan’ın içinde bulunduğu durumu tespit ederek eksiklikleri de kamuoyu ile paylaştılar.
LİMONCU: SOKAKLARA AMBULANS GİREMİYOR!
Seyhan Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Yalçın Limoncu, Seyhan’ın yüzde 70’inin kentsel dönüşüme ihtiyacının olduğunun altını çizdi. Limoncu depremle ilgili Seyhan’da kayda değer bir çalışmanın yapılmadığının altını çizip “Deprem olsa ilçenin sokaklarından arama kurtarma ekipleri giremez, ambulans, vinç olay yerine ulaşamaz. Kentsel dönüşümde mesafe kaydedemedik. Spor müdürlüğüne 6 milyon bütçe ayırıyoruz. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne 2,7 milyon lira ayırıyoruz. Bakış açınız bu!” yorumlarını meclis kürsüsünden dile getirdi.
TUNÇ: DEPREM FAKİRİ VURUYOR
Seyhan’ın CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tunç Seyhan’da mantar gibi konut ve işyeri sayısının arttığına dikkat çekip “Kırmızı topraklar üzerine bina yapmışız. Sürekli mecliste imar tadilatları ve planları yapıyoruz. İmar veremiyoruz. Deprem fakiri vuruyor. Kentsel dönüşümü acilen gerçekleştirmek gerekiyor. Bütün enerjimizi betona yoğunlaştırdık. İnsana değer vermemiz gerekiyor. Kentsel dönüşüm alanlarına yönelik cazibeli olacak kararları bu mecliste alabiliriz. Özendirmek lazım. 800 bin Seyhanlı insana karşı sorumluluğumuz var” dedi.
TOROS: BİNA DEĞİL PROJE YAPIYORUZ!
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ulaş Toros’da Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bütçesinin normal olduğunu bu müdürlükten inşaatın değil projenin çıktığını hatırlattı. Hükümetin çıkardığı imar affını ve sonuçlarını da değerlendirip eleştiren Toros, deprem fonunda toplanan paraların akıbetini de sorarak eleştirilerini sıraladı. Devletin belediyelere yardım etmesinin gerektiğini söyleyen Toros, ‘Maalesef devlet kolaycılığı seçerek bütün sorunu belediyelerin üzerine yıkıyor. Bu da doğru değildir. Deprem fonunda toplanan paraları da belediyelere verin” çağrısında bulundu.
AKAY: VİCDANIMIZ RAHAT DEĞİL
Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ise 1999 depreminden sonra hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ve bununla ilgili datanın çıkarılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Başkan Akay, “Biz bölgelere yoğunluk veriyoruz. İmar komisyonunda geliyor. Binaya 2,6, 1,4 yoğunluklar veriyoruz ama zemin etüt çalışması yapılıyor mu? Biz sadece binaya bakıyoruz. Ama o bina o zemine yerleşebilir mi? Onun çalışmalarının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Deprem fonunda toplanan paraları şehirlere paylaştırın. Ciddi anlamda Seyhan’da olsaydı İzmir’deki deprem yerle birdik. Hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor. Vicdanımız rahat değil.” dedi.