Sarıçam Adana'nın kalbidir

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana'nın Türkiye'nin sanayi üssü olduğunu ve Sarıçam'ın ise Adana'nın kalbi olduğunu ifade ederek '1 milyon nüfuslu bir şehir için kısa vadede planlamamızı yaparak hizmet ediyoruz. Geleceğini planladığımız Sarıçam, Adana'nın cazibe merkezi olacaktır' dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana’nın Türkiye’nin sanayi üssü olduğunu ve Sarıçam’ın ise Adana’nın kalbi olduğunu ifade ederek ’1 milyon nüfuslu bir şehir için kısa vadede planlamamızı yaparak hizmet ediyoruz. Geleceğini planladığımız Sarıçam, Adana’nın cazibe merkezi olacaktır’ dedi.
HER AY 2 PARK YAPIYORUZ
Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Başkan Bilal Uludağ, 2022 yılı bütçesini 254 milyon lira olarak bağıtladıklarını ve bunun 78 milyon lirasını yol, asfalt, kilit parke ve kapalı semt pazarına ayırdıklarını söyledi. Şehirde rutin hizmet olarak bilinen bu hizmetlerde hiçbir sorunun yaşanmadığı yılın 2022 yılı sonu itibariyle gerçekleşeceğinin de altını çizdi. Her ay 2 yeni park yaptıklarını söyleyen Uludağ, 2009 yılında dünyaya gelin bir çocuk gibi değerlendirdiği ilçesinin gelişmeyi sürdürdüğünü ifade etti.
SPOR KENTİ SARIÇAM
Nitelikli konutların yapılması adına imar düzenlemelerini yaptıklarını belirten Başkan Uludağ, 68 mahallenin tamamının imar sorununu çözmelerinin kendilerinin önceliği olduğunu kaydederek “Sarıçam’da 2 üniversite, Hacı Sabancı Organize Sanayi Sitesi, Yeni Şehir Stadı, gıdasız sanayi bölgesi, Tekstil Kent, mobilyacılar, ayakkabıcılar, mahrukatçılar sitelerinin yer almasını da dikkate alırsak aynı zamanda spor kenti olma yolunda da emin adımlarla ilerleyerek hizmetlerimizi geleceğe dönük bir anlamda planlamanın çalışması içindeyiz” dedi.
NEREDEN NEREYE
2014 yılında seçim kampanyası sırasında aday ve aday adayı olan kişilerin seçim beyannamelerine bakıldığında Sarıçam’ın nereden nereye geldiğinin görülebileceğini ifade eden Başkan Bilal Uludağ, “O tarihte ilçede pastane, postane, sinema yok diyorlardı. Bugün gelinen noktada neredeyse her sitenin altında bunlar var. Aslında bu her şeyin özeti gibidir. Bizim bütün gayretimiz daha yaşanabilir ve güzel bir şehri inşa etmek ve Sarıçam halkına bunu da sunmaktır” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.
CEPHE ÇALIŞMASI VE ANIT HAZIRLIĞI
2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılında 100.Yıl Anıtı ile Kurtuluş Anıtı’nı Sarıçamlılara kazandırmak adına üniversitedeki hocalarla çalıştıklarını belirten Başkan Bilal Uludağ, “Belediyenin karşısına Kurtuluş Anıtı’nı inşa edeceğiz. Hemen yanına da 100.Yıl Anıtını yapacağız. Cumhuriyet Anıtı için 81 vilayetten gelen toprakları kullanacağız.” dedi. Kozan Yolu’nun cephe iyileştirmesini de yapacaklarını belirten Uludağ, “Köylerimize kimlik kazandırmak istiyoruz. 68 mahallemiz var. Buralara köy meydanları planlıyoruz.” Dedi.
SARIÇAM’A HİZMET ETMEK ONURDUR
Her alanda, eksiklik hissedilen konuları da dikkate alarak arıcılık, kasap kursu ile üniversite hazırlık kursu gibi temel sorunlara değinen kurslar açtıklarını belirten Başkan Bilal Uludağ, ilçede yurt sorununun bulunmadığını, stada ulaşım için İlim Yolu’nun açılması gerektiğini, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci etabının tamamlanmasının da artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Sarıçam’ın hikayesini yazarak tamamlamak istediklerini belirten Başkan Uludağ, kendisinin de halkına hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.