Sarıçam Belediyesi'nden Karate Sporuna büyük destek

Sarıçam Belediyesi sporda öncü ilçe olma yolundaki adımlarına bir yenisini daha ekleyerek, 3 gün sürecek olan ve toplamda 40 ilden 600 sporcunun katılacağı Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 23-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyacaklarını belirterek, 'Her zaman söylediğimiz gibi Sarıçam'da spora ayrı bir önem veriyoruz.' dedi.

Sarıçam Belediyesi sporda öncü ilçe olma yolundaki adımlarına bir yenisini daha ekleyerek, 3 gün sürecek olan ve toplamda 40 ilden 600 sporcunun katılacağı Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 23-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyacaklarını belirterek, ”Her zaman söylediğimiz gibi Sarıçam’da spora ayrı bir önem veriyoruz.” dedi.

Sarıçam Belediyesi’nde Başkanlık girişindeki salonda gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Karate İl Temsilcisi Tahir Türkaslan, Milli takım hocalarından Elif İnce, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Belediye Spor Müdürü Kadir Gül’de katıldı.

Karate İl Temsilcisi Tahir Türkaslan ve Elif İnce, böylesine büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yapan Başkan Bilal Uludağ’a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise, uzun bir aradan sonra her ilin isteyip de alamadığı bir şampiyonanın Adana’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip, bu sporun yaygınlaşması adına önemli bir organizasyon olduğunu, karate sporunda olimpiyatlarda 4 sporcunu madalya kazandığını ifade etti.

AMAÇ, İLÇEMİZİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRMAK

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Belediye olarak ev sahipliği yapacağımız ve Adana Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Lütfullah Aksungur Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonasına 40 ilden 600 sporcu, 120 hakem, 40 idareci ve 120 de antrenörün görev katılacağını, sporcu kafileleri ve yanlarında gelecek olan aileleriyle birlikte bin yerli turistin ağırlanacağını ifade etti.

Başkan Bilal Uludağ,  Sarıçam Belediyesi olarak bu tür sportif faaliyetleri ilçelerine kazandırmakta mutluluk  duyduklarını kaydedip, ”En büyük gayemiz Türk sporuna hizmet etmek. Sonrasında ise ilçemizin marka değerini artırmak ve ilimizin sosyal, kültürel ve en önemlisi ekonomik hayatına katkı sağlamaktır. Gelecek olan sporcu ve misafirlerimizle konaklama, yeme içme gibi harcamalar düşünüldüğünde ise yaklaşık 2 milyonluk bir sıcak paranın da ilimiz ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Her yıl spora ayırdıkları payın önemli bir yer aldığına da dikkat çeken Başkan Uludağ, ciddi işler yaptıklarını, ancak bunları yeterli bulmayarak eksikliklerinin de bulunduğunu da söyledi. Uludağ, yaptıkları her organizasyonlarında kendilerine her zaman destek olan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’a, kendilerine kapılarını her zaman açan Ç.Ü’ye bu şampiyonanın planlanmasında emeği geçen İl Temsilcisi Tahir Büyükaslan ve Elif İnce’ye ile Türkiye Karate Federasyonuna da teşekkür etti.

Başkan Uludağ, ”Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Federasyon Başkanı Esat Delihasan’ı da rahmetle anıyorum. Bu şampiyonanın sağlıklı ve verimli bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyor.  Müsabakalara katılacak tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar dilerken, Tokyo Olimpiyatlarında ülkemize madalya kazandıran karatecilerimizi de bir kez daha tebrik ediyorum. Ayrıca bizleri yalnız bırakmadığınız ve yapacağınız duyuru ve farkındalık için siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.