Seçim öncesi ayak oyunları mı?

İkamet ettiğiniz haneden kaydınızı silen nüfus müdürlüğü olursa ne yaparsınız?

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesinde Adanalı vatandaşların ikamet ettikleri hanedeki kayıtlarının nüfus müdürlüğü tarafından silinip insanların mağdur edildiği gerçeği ortaya çıktı.

VATANDAŞI MAĞDUR ETTİLER

Yüreğir’in Yavuzlar Mahallesi’nde ikamet eden seçmenlerin cep telefonlarına gelen mesaj ile kayıtlarının silindiği gerçeği vatandaşları şok etti. Bu şoku yaşayan vatandaşlar, nüfus müdürlüğüne giderek konuyu öğrendiklerinde ‘Sizin adresinize başka birileri kayıt yaptırmış’ cevabı ile karşılaştılar. Kaydı sildirmek için masum insanlar maddi ve manevi kayıp içine girerek hukuki olmayan kayıtları sildirmek adına uğraşmak zorunda kaldılar.

USULSÜZLÜĞE KİM DUR DİYECEK?

Bu usulsüzlükle karşı karşıya kalan vatandaşlar nüfus müdürlüğüne ‘Oturduğum haneye bir başka kişi gelip hangi belgeyi sunarak oraya kayıt oluyorlar? Siz her geleni nasıl kayıt ediyorsunuz? Biz yurttaş olarak sizin yaptığınız bu yanlış ve usulsüz uygulamayı düzeltmek için uğraşmak zorunda mıyız?’ sorusunu yönelterek tepki gösterdiler. Lakin nüfus müdürlüğü yetkilileri bu konuda bir cevap veremeyerek susmayı tercih ettiler. Seçim öncesi ayak oyunları niteliğindeki bu uygulamalara yönelik hukuki işlemlerin başlatılması istenildi.