Seçim toto başladı!

4 siyasi partiden toplamda 291 isim milletvekili aday adayı başvurusunda bulundu.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde Adana’nın toplam milletvekili sayısı olan 15 milletvekilliği için 4 siyasi partiden toplam 291 isim aday adayı oldu.

REKOR BAŞVURU AK PARTİ’DE

AK Parti’den 115, CHP’den 75, İYİ Parti’den 54 ve MHP’den ise 47 isim milletvekili aday adayı olarak yarışa katıldılar. AK Parti, geride bıraktığımız hafta sonunda temayül yoklaması yaparak sonuçları Adana’da açıklamadan Ankara’ya genel merkeze ulaştırdı. İYİ Parti ise bu hafta sonunda temayül yoklamasını TÜYAP Kongre merkezinde gerçekleştirecek.

CHP, ÖN YOKLAMA YAPMAYACAK!

CHP’nin ise ön yoklama geleneğini geride bırakarak bu dönem genel merkez tarafından adaylarını belirlemesi bekleniliyor. HDP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Partisi, Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi gibi diğer partilerin aday adayları listesi kamuoyu ile paylaşılmadığı için verilen rakamlar arasında yerini alamadı. Bu partilerin listelerinin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniliyor.

KESİN LİSTELER DEPREM YARATIR MI?

Milletvekili aday adayı olmak isteyen isimlerin büyük bir çoğunluğunun daha önce siyasette milletvekilliği ve belediye başkanlığı gibi makamlara talip olan isimler olması dikkatlerden kaçmadı. Adanalı seçmenler, aday adayları listesi içinden kimlerin ilk 15 arasında yer alacağına dair ‘seçim totosu’ oynamaya başladığı şu günlerde, kesin listenin belli olacağı 9 Nisan tarihinde Adana özelinde listelerin açıklanması ile depremin yaşanacağı kanaati şimdiden oluşmaya başladı.