Şehit anneleri Anneler Günü buruk geçirdi

Çocuklarını terör saldırılarında şehit veren, acıyı ve gururu bir arada yaşayan anneler, Anneler Günü'nü buruk geçirdi.

Çocuklarını terör saldırılarında şehit veren, acıyı ve gururu bir arada yaşayan anneler, Anneler Günü'nü buruk geçirdi.
PKK'lı teröristlerin hain saldırıları sonucu evlatları şehit olan anneler, şehadete uğurladıkları çocuklarının anılarıyla ayakta kalmaya çalışıyor.
Şehit anneleri, Anneler Günü'nü, çocukları için ayırdıkları odalarda, onlardan geriye kalan fotoğrafların ve bazı kişisel eşyaların arasında geçiriyor.
- "Anneler Günü'nü hiç yaşayamıyorum"
Şırnak'ın Silopi ilçesinde 10 Ağustos 2015'te PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan özel harekat polisi Şahin Polat Aydın'ın annesi Hülya Aydın, AA muhabirine, oğlunun, mesleğini çok sevdiğini söyledi.
Aydın, oğlunun, özel harekat polisi babasını örnek alarak bu mesleği seçtiğini belirterek, "Anneler Günü'nü hiç yaşamadık desek daha doğru olur. Oğlum mutlaka diğer çocuklarımdan önce arardı, bana çok düşkündü. Anneler Günü buruk geçiyor, anlatılmaz. Anneler Günü'nü hiç yaşayamıyorum." dedi.
Özel günlerde acılarının daha da arttığını dile getiren Aydın, oğlunun, üniformasını çok sevdiğini ifade ederek, "Üniformasını giyerdi, bana 'Nasıl olmuş?' diye sorardı. Ben de 'Dikkat et.' derdim. Ahlaki, insani yönden bambaşka biriydi. En son görüşmemizi hiç unutmuyorum. Akşam aradım, telefonu açmadı sonra tekrar dönüş yaptı. Spor yaptığını söyledi, yanına ne zaman gideceğimi sordu. Bana 'Seni çok özledim.' demişti. Bunu hiç unutmuyorum. Ertesi sabah şehit oldu. Şehadet haberini aldık, inanamadım." diye konuştu.
 

Şehit anne