Sendikacıların Adana buluşması

Sağlık Sen Genel Sekreteri Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu Adana il binasında sendikaya mensup sağlıkçılarla bir araya geldi.

Sağlık Sen Genel Sekreteri Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu Adana il binasında sendikaya mensup sağlıkçılarla bir araya geldi.
Adana Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğin de Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar başta olmak üzere Adana da bulunan hastane ve sağlık tesislerinde sağlık çalışanları ile buluşan heyet daha sonra Sağlık-Sen Adana Şubesi Teşkilat Toplantısına katıldı.
Teşkilat toplantısı açılış konuşmasında Şube Başkanı Bekir Nennioğlu bir konuşma yaparak “Zorlu bir seçim sürecinin sonunda önce üyelerimizin sonrada delegelerimizin takdiri ile tarafımıza verilen  şube yönetimini temsil yetkimizi yönetim kurulumla beraber bütün zorluklara rağmen bir çok alanda ilklere imza atarak bugüne kadar getirmiş bulunmaktayız. Bunları burada saymaya gerek yok hepiniz biliyorsun Sözlerime aylardır hem fiziki hem de sosyal alanlarda sürekli  dile getirdiğimiz  isteklerimizi birde bu kürsüden sıralamak istiyorum’’ diyerek 17 maddelik taleplerini sıraladı.
Talepler arasında en çok “1977 yılından beri maaşlarına özel bir zam yapılmayan sağlık çalışanlarına (Hemşire, Ebe, Eczacı, Hekim, Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikolog, Sağlık Teknisyeni, Mühendis, Teknisyen, Memur, VHKİ, Şoför, Hizmetli, işçi,  vb) seyyanen 1500 TL zam verilmesini istemektedir ve beklemektedir ayrıca Tüm Memurlarda olduğu gibi maaşların ve vergiden arındırılmış  Sabit ödemenin aynı  gün  tek seferde TEK ÖDEME olarak ödenmesini istemektedir ve beklemektedir.’’ Katılımcılar tarafından ilgi görürken diğer tüm maddelerinde gerçekleşmesi tüm katılımcılar tarafından dile getirildi.
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu ‘’ Bugün ailenizden kendinizden zaman ayırarak sağlık emekçilerinin hak mücadelesinde Sağlık-Sen bünyesinde görev alıyor çaba gösteriyorsunuz. Bizler de sizlerin bu emeklerinizin karşılığında başkanın da sıraladığı sahada çalışan üyelerimizin de haklı taleplerini tüm platformlar da dile getiriyoruz. Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. Sözünde ki gibi Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alma noktasında gelecek baharlar için açan bir çiçektir. Bizler talep etmeye mücadele etmeye devam edeceğiz ve taleplerimizin haklılığı elbet bir gün anlaşılacak ve hayata geçecektir’’ dedi.
Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ‘’ Bugün bizleri misafir eden Adana teşkilatına teşekkür ederim. Adana Sağlık-Sen teşkilatına genel merkez olarak güvenimiz tamdır. Saha da çalışan her bir sağlık çalışanın derdi ile dertlenen bir Sağlık-Sen teşkilatımızın bizler de dertli genel merkeziyiz. Tüm teşkilatımıza buradan sesleniyorum her sıkıntınız için 7 gün 24 saat telefonlarımız açıktır ve sizlerden ricam bizleri aramanız sahanın derdini bizlere aktarmanız olacaktır. Sahanın tüm sıkıntılarına karşı şimdiden söyleyeceğimiz ilk söz yaparsa Sağlık-Sen yapar! Bundan önce sağlık çalışanlarının emek karşılığı mücadelesin de sağlık-sen öncü olmuş ve Sağlık-Sen kazanımların dün adresi olduğu gibi bundan sonra da olmaya devam edecektir. Sağlık çalışanlarının tek umudu sağlık-Sen’dir Sağlık-Sen Teşkilatıdır Sizlersiniz Bizleriz Başka Kimse Değil! ‘’ dedi.