Şenol Eroğlu yeniden başkan

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Örgütünde, bir süreden beri devam etmekte olan, Başkanlık belirsizliği nihayet sonuçlandı. İlçe yönetim kurulunun devamlı baskıları sonucu Adana CHP İl Örgütü, aldığı bir karar ile, İlçe Eski Başkanı Şenol Eroğlu'nu, seçim gündemli onayı ile, tekrar asaleten eski görevine iade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Örgütünde, bir süreden beri devam etmekte olan, Başkanlık belirsizliği nihayet sonuçlandı. İlçe yönetim kurulunun devamlı baskıları sonucu Adana CHP İl Örgütü, aldığı bir karar ile, İlçe Eski Başkanı Şenol Eroğlu’nu, seçim gündemli onayı ile, tekrar asaleten eski görevine iade etti. 
NASIL OLDU?
Pozantı, CHP İlçe Örgütü ve Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Eroğlu, gelişmelerle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bilindiği gibi, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerine, Partimin Belediye Başkan Adayı olarak katılmamın uygun görülmesi üzerine, yaklaşık dört yıldır sürdürdüğüm İlçe Başkanlığın dan yasa gereği istifa etmiştim. Yerime, 2. Başkan Hasan Yıldırım’ın, “ VEKÂLETEN” devam etmesi karar altına alınmıştı. 
AZ FARKLA
 Az farkla kayıpla, yarışı ikinci olarak tamamladığımız, yerel seçimler sonrası, tekrar ilçe başkanı olmam konusunda, İlçe Yönetim Kurulunun ve kamuoyunun, yoğun isteği karşısında, ilçe yöntemimiz 11 Mayıs 2019 tarihinde toplanarak, oy birliği ile “ Bana Tekrar Göreve Dön” çağrısını, yazılı olarak yaptılar. 
Alınan bu kararın, İl Örgütüne iletilmesi süresi, biraz uzatıldı. Bu gelişme üzerine, ilçe yönetim kurulu tekrar toplandı. Ve Adana CHP İl Başkanlığına da, göreve dönmem konusunda, “ ACİL KARAR” almaları şeklindeki görüşlerini, ilettiler. Sonuçta, il örgütünün görüşü ve aldığı karar sonrası, tekrar İlçe Başkanlığına seçim gündemi ile getirildim. İlçe Yönetim Kurulu toplanıp, İlçe Başkanlığını Vekaleten yürütmekte olan Hasan Yıldırım’ın yerine yaptığı seçimle tekrar beni Başkanlığa getirme kararını oy birliği ile, aldılar.
 TEŞEKKÜR
 CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, 2018 Ekim Ayından beri, vekâleten Başkanlık görevini yürüten, Hasan Yıldırım’a da, özverili çalışmalarından dolayı, teşekkür etti.
 BİRLİK İÇİNDE BAŞARI
 CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, sadece Pozantı’da değil Türkiye genelinde, yerel yönetimlerde CHP’nin iktidar olmasının, çok önemli bir gelişme olduğunu, Adana’nın da bunda önemli bir payı olduğuna değinerek, şunları söyledi:
 “ Hedefimiz, birlik içerisinde vatandaşlarımıza hizmettir. CHP Örgütümüzün ve CHP’li Başkanlarımızın, hiç bir siyasi ayrım yapmadan, hizmetlerini başlatmış olmalarını da, halkımız dikkat, heyecan ve ilgi ile izlemektedir.
Başta, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın yanı sıra, Seyhan Belediye Başkanımız Sayın Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanımız Sayın Kadir Aydar İmamoğlu Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karaköse’nin, diğer ilçelere koyacakları hizmet katkısından, Pozantı’mızda büyük pay alacaktır.
Şahsımda, bir İlçe Başkanı olarak, bu konuda tüm gücümü kullanacağım. Zaman- zaman, Belediye Başkanlarımızı Pozantı’ya davet ederek, yapılaması gereken hizmetleri, yerinde görme fırsatını da, oluşturacağım” dedi.