Serbest kürsü yüzleşmesi

Karalar hizmetlerini anlattı, belediye başkanları sıkıntılarını aktardı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclis oturumunda Başkan Zeydan Karalar bugüne kadar yaptığı asfalt, kanalizasyon ve su getirme çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgileri slayt eşliğinde meclis üyelerine anlattı. Başkanın açıklamalarından sonra söz alan ilçe belediye başkanları belediyede karşılaştıkları sorunları dile getirip hizmetlerin yapılış şekline karşı çıktılar.
 
SORUMLULUĞUN ADI KARALAR’DIR!
Başkan Zeydan Karalar, ekonomisi düzelen bir belediye olarak 2021 yılında her şeyin daha güzel olacağını belirtip “Sorumluluğun adı Zeydan Karalar’dır. Belediyeyi bu hale getiren kişileri konuşup biraz da onlardan hesap sormanızı beklerim. 198 köye internet getireceğiz. Tabletleri öğrencilerimize dağıtmaya başladık. Kiralık araç yerine yeni araçlar ve iş makineleri satın alıyoruz. İşini yapmayan belediye görevlisi var ise söyleyin ayağından asayım. Siyaset yaparak beni ve belediyemi eleştirdiğiniz kadar da yapılan hizmetler için teşekkürlerinizi beklerim” açıklamasında bulundu.
 
BELEDİYE BAŞKANLARI VE ELEŞTİRİLERİ…
Dün toplanan belediye meclis oturumunda Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, ilçesine yapılan asfaltların 6 cm kalınlığında olduğunu ve buna rağmen yapılan çalışmaya da teşekkür ettiğini belirtti ve ASKİ’ye yönelik eleştiriler getirdi. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçesi için pozitif ayrımcılık istedi ve acilen beklenen hizmetleri sıraladı. Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ise CHP’li ilçe belediye başkanının Büyükşehir Belediye Başkanı gibi davranmasını eleştirdi. Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ise sitem dolu bir eleştiri yaparak kendi göbeklerini kendilerinin kestiğinin örneklerini vererek eleştirilerini sıraladı. Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Hüseyin Sözlü dönemi ile Zeydan Karalar dönemi arasında Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları hizmetleri mukayese etti.
 
OZAN GÜLAÇTI: PROJENİZ YOK MU?
AK Parti adına söz alan Gurup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Başkan Zeydan Karalar’ın televizyon programlarına çıkarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamadığı ve doğruluğu teyit edilmeyen rakamlarla korona konusundaki eleştirilerini eleştirip Karalar’ın SMS ile halka duyuru yaparak mecliste açıkladığı hizmetleri eleştirdi. Gülaçtı, Başkan Karalar’ın hizmet diyerek övündüklerinin asfalt, kanalizasyon ve su getirmek olduğunu ve bunun da belediyenin asli görevi olduğunu hatırlattı. Bir ufuk açacak, halkı heyecanlandıracak, Adanalı insanlara müjde olarak verilebilecek projesi olmadığını iddia ettiği Zeydan Karalar’a ‘Gerçekten projeniz yok mu?’ sorusunu da kürsüden yöneltti.