SEYHAN BARAJ GÖLÜ'NÜ RENKLENDİRDİLER

Türkiye Durgunsu Kano Uzun Mesafe Milli Takım Seçme Yarışları Sarıçam Belediye Başkanlığı'nın sponsorluğunda Adana'da gerçekleştirildi. Genç Kanocular milli takım kadrosuna girebilmek için 2 gün boyunca kıyasıya kürek çekti.

Türkiye Durgunsu Kano Uzun Mesafe Milli Takım Seçme Yarışları Sarıçam Belediye Başkanlığı’nın sponsorluğunda Adana’da gerçekleştirildi. Genç Kanocular milli takım kadrosuna girebilmek için 2 gün boyunca kıyasıya kürek çekti.
Seyhan Baraj Gölü Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri’nde gerçekleşen seçmelere,
Türkiye Durgunsu Kano Uzun Mesafe Milli Takımı aday kadrosuna seçilmek için 12 ilden 16 kulüp 217 sporcuyla katıldı.
Etkinliği Adana Valisi Süleyman Elban, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, ASKF Başkanı Ahmet Bozan ve Sarıçam Belediyesi Bürokratları da izleyerek, sporculara başarılar diledi.
İki gün Seyhan Baraj Gölü’nde süren yarışlar renkli görüntülere sahne oldu. Sporcular 2 bin metrelik parkurda kayak ve kano (K ve C sınıfı) kategorilerinde yarıştı. 23 Yaş Altı gençler, yıldız ve minikler kategorilerindeki yarışmalarda, erkek ve bayan sporcular zaman zaman rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadılar.
Yarış sonunda yorgunluk belirtileri gösteren sporculara, görevliler tarafından anında müdahale edildi.
 
“HEDEF TOKYO OLİMPİYAT OYUNLARI”
 
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı , pandemiden dolayı sporcuların ancak 3 aydır antrenman yaptıklarını bundan dolayı da yarış modlarının olmadığını ifade etti.
Bu yarışta sporcuların son durumlarını görme imkanı da bulduklarını belirten Kabakçı, “Test yarışlarıyla sporcularımızın derecelerine bakacağız. Hedefimiz 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na kadın ve erkek sporcularla katılabilmek. Bugünkü yarışlar sonunda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak aday kadrolar belirlendi. Desteklerinden dolayı Adana Valimiz Sayın Süleyman Elban’a ve bu organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Bilal Uludağ’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
YARIŞLARDAN SONRA KAMP
 
Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’da, spora ve sporcuya destek olan bir belediye başkanı ile birlikte böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirmenin sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çintimar, Milli Takım aday kadrosunun bugünden itibaren 4 Mart 2021 tarihine kadar Adana’da kampa gireceğini belirtti.
 
 
ULUDAĞ “SARIÇAM’DA FARKINDALIĞI ARTIRMAK İSTİYORUZ” 
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Durgunsu Kano Uzun Mesafe Milli Takımı aday kadrosu seçmelerine sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 
Yarışlara katılan tüm sporcuları kutladığını kaydeden Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu yarışların kaybedeni olmadı. Hepsi birbirinden değerli yarışçılarımız dereceye girmek için ter döktüler mücadele verdiler.  Onun için hepsini kutluyor başarılar diliyorum’’ dedi.
Adana’da ve Sarıçam’da farkındalık oluşturmak adına bu organizasyonu çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Uludağ “ Adana Valiliğimiz ve Gençlik Spor il Hizmetleri Müdürlüğü’nün bu çalışmaya sahip çıkmaları, su sporlarında Adana’yı bir alternatif merkez haline getirecektir. Ayrıca bu organizasyon ile iç ve dış pek çok merkez  , Adana ve Sarıçam’ın güzelliklerinin farkına varmaya başladı. Bizde bu bilinirliği daha da artırmanın gayreti içerisindeyiz’’ diye konuştu.