Seyhan Belediyesi ÇBB'den ayrılma kararı aldı

- Seyhan Belediye Meclisi Çukurova Belediyeler Birliği'nden (ÇBB) ayrılma kararı aldı.

Haziran ayının son birleşimi Meclis 1. Başkanvekili Yasemin Çelik, katipler Meclis katipleri Duygu Ayçe Atikaslan ve Sultan Zeynep Erciyes başkanlığında toplandı. 
Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. CHP Grup Sözcüsü Fadime Geçioğlu, Seyhan Belediyesi’nin Çukurova Belediyeler Birliği’nden ayrılma teklifinin gündeme alınmasını önerdi. Önerge son madde olarak gündeme oy çokluğuyla kabul edildi. 20 ve 21 maddeler komisyonlara oy birliği halinde havalesi kabul edildi. 
Seyhan Belediye Meclisi’nin 17.12.1999 tarih ve 77 sayılı kararı ile Çukurova Belediyeler Birliği’ne üye olunduğu belirtilen teklifte, ancak yaşanan bu süreçte bu birliğin Seyhan Belediyesi’nin sorunların yeterince çözmeye katkıda bulunmadığı düşüncesi oluştuğu, bu nedenle Belediye Kanunun 18. Maddesi gereğince Seyhan Belediyesi’nin Çukurova Belediyeler Birliği’nden ayrılmasına yönelik Yazıişleri Müdürlüğü’nün 14 Haziran 2019 sayılı yazısı teklif olarak meclise sunuldu. 
ÇBB’den ayrılma teklifi CHP Grubu tarafından idareden geldiği şekliyle oylanması önerildi. 
AK Parti Grubu Sözcüsü Yalçın Limoncu ise, “Bu birliklerin hakikaten çok faydalı olduklarına ben de inanmıyorum. Çünkü geçen dönem bunu yaşadık, 5 yıl boyunca ne gündeme geldi, ne faydaları oldu. Ne yaptıklarını da ben bilmiyorum açıkçası. Fakat o birliklerin daha iyi çalışır hale getirilmesi için belki bir faydamız olabilir, komisyonda görüşüp değerlendirmek daha iyi olur diye düşünüyorum” dedi. 
MHP’li Şehmus Uçar da Seyhan Belediyesi’nin ÇBB’nin kuruluşundan bu yana üyesi olduğunu hatırlatarak, “Neden bugün? Ayrılma sebebi nedir? Sadece Seyhan Belediyesi değil, CHP’nin kazanmış olduğu bir çok belediyeler ayrılma kararı aldı. Kararın sebebi de Osmaniye Belediye Başkanının Birlik başkanı olması ve Cumhur İttifakı’nın üye sayısının daha fazla olmasıdır. Gerçek sebep bu. Bundan dolayı komisyona sevk edilmesi ve orada tartışılması daha doğru olur” dedi. 
Yalçın Limoncu’nun aykırı teklifi oy çokluğu ile reddedilirken, müdürlükten gelen teklif ise oy çokluğuyla kabul edildi. MHP’li Şehmus Uçar da kabul edilen bu teklife şerh koyduklarını açıkladı. 

Seyhan meclis belediye