ŞİDDETE KARŞIYIZ

Dün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ydü ve tüm ülkede olduğu gibi Adana'da toplumun her kesiminden yapılan ortak açıklama ile 'Şiddete hayır' sesi yükseldi. Şiddetin bir insanlık suçu olduğuna vurgu yapılarak bundan sonra daha da etkili mücadele yapılması yönünde dileklerde bulunulup kararlılık ortaya konuldu.

Dün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ydü ve tüm ülkede olduğu gibi Adana’da toplumun her kesiminden yapılan ortak açıklama ile ‘Şiddete hayır’ sesi yükseldi. Şiddetin bir insanlık suçu olduğuna vurgu yapılarak bundan sonra daha da etkili mücadele yapılması yönünde dileklerde bulunulup kararlılık ortaya konuldu.
 
CAN, ÇETİNER VE TETİK’DEN AÇIKLAMA
Adana Barosu şiddetin bir hak ihlali olduğuna değinip yasalar karşısında işlenen suçun karşılığındaki cezayı da hatırlattı. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can kadına yönelik şiddet konusundaki turuncu çizgileri çektiklerini hatırlatıp uyarılarını sıraladı. Yine CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanvekili Ahnaz Çetiner “Kadına yönelik şiddet politiktir’ diye haykırmayı sürdüreceklerini belirterek Hükümeti de uyarmayı ihmal etmedi. Memur-Sen adına açıklama yapan Ayşe Tetik "Şiddet virüsünün aşısı örgütlü mücadeledir" diyerek tüm kadınlara örgütlü mücadele çağrısı yaptı.
 
POLİS VE JANDARMADAN ANLAMLI ETKİNLİK
Bu arada Adana’da polis ve jandarma kadına yönelik şiddet konusunu gündeme alarak Atatürk Parkı’nda bir stant açtı, broşür dağıttı. Ekipler ‘Kadına şiddette sıfır tolerans’ maskesi takarak mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Polis ve jandarma ekipleri standın yanı sıra erkek ve kadın vatandaşlara KADES programı hakkında bilgilendirme yaptı. Polis ve jandarma bir kadın şiddete uğradığı zaman yasal haklarının ne olduğunu da tek tek anlattı. Adanalılar da bu etkinliklerin artarak devam etmesini istediler.