Şimdi çıkıp övünecekler!

İstanbul Sanayi Odası geçen ay içinde İSO Türkiye'nin 500 Büyük Kuruluşu-2019 listesini açıkladı. Bu listede Adana'daki 13 firma ilk beş yüzde yer alırken komşu il Gaziantep'ten 26 firma listenin hatırı sayılır yerlerinden isimleri tescillediler. Adana sanayisini, ticaretini, tarımını yönlendiren kuruluşlar olarak meslek örgütü anlamındaki ATO, ATB ve Adana Sanayi Odası'nın yöneticileri listede yer alan 13 firmayı değerlendirirken övgüyle söz etmeleri '13 nerede, 35 nerede? Bir de çıkıp övünüyorlar!' yorumlarını da beraberinde getirdi.

İstanbul Sanayi Odası geçen ay içinde İSO Türkiye’nin 500 Büyük Kuruluşu-2019 listesini açıkladı. Bu listede Adana’daki 13 firma ilk beş yüzde yer alırken komşu il Gaziantep’ten 26 firma listenin hatırı sayılır yerlerinden isimleri tescillediler. Adana sanayisini, ticaretini, tarımını yönlendiren kuruluşlar olarak meslek örgütü anlamındaki ATO, ATB ve Adana Sanayi Odası’nın yöneticileri listede yer alan 13 firmayı değerlendirirken övgüyle söz etmeleri ’13 nerede, 35 nerede? Bir de çıkıp övünüyorlar!’ yorumlarını da beraberinde getirdi.
GURUR YAŞIYORUZ
Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç listeye giren firma sayısında yaşanan artışın kendileri için sevindirici olduğunu belirterek," İSO ilk 500'de yer alan firma sayısının bu yıl geçtiğimize yıla göre 11'ten 13'e yükseldi.  Bu durum bizim için sevindirici ama Adana sanayisi için yeterli değil.  Listesindeki firma sayımızın artması ve mevcut firmaların da çoğunluğunun üst sıralara yükselmesinin gururunu yaşıyoruz. Firmalarımızın çoğunluğu yükseliş gösterirken geçen yıllarda sıralamada kendisine yer bulamayan firmalarımızı bu yıl listede görmek bizleri gerçekten sevindirdi.” dedi.
ANTEP ADANA’YI İKİYE KATLAMIŞ
Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 26 firmanın ilk beş yüzde yer almasını yeterli bulmadıklarını belirtip “Pandemi sürecinde tüm zorluklara rağmen üretime ve istihdama katkı sunmaya devam eden Gaziantep sanayisi, inşallah salgının tamamen sona ermesi ile birlikte katma değeri yüksek üretimlerle ülkemiz ekonomisi değer katmaya ve yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam edecektir” açıklamasında bulundu. Adana ile Gaziantep’in ilk beş yüz listelerinde yer alan firma sayısının karşılaştırılmasında G.Antep’in Adana’nın iki katı olmasını şehrin oda başkanlarının övünç kaynağı gibi lanse etmesi de eleştirilere neden oldu.