ŞİMŞEK GÜMRÜK'TEN GEÇECEK

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Ligi'nin 34'üncü haftasında deplasmanda oynayacağı Vavacars Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarını tamamladı.

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Ligi’nin 34’üncü haftasında deplasmanda oynayacağı Vavacars Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarını tamamladı.

Mavi Lacivertli takım Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirdiği son antrenmanda Karagümrük maçının taktik çalışmasını yaptı.

MAÇ VODAFON ARENA’DA

Ev sahibi takımın iç saha maçlarının oynadığı Olimpiyat Stadı’nın Şampiyonlar Ligi final maçı nedeniyle maçlara kapatılması nedeniyle nerede oyanancağı belirsiz olan Vavacars Fatih Karagümrük karşılaşmasının TFF tarafından Beşiktaş Vodafon Arena’da oynanmasına karar verildi. Karşılaşma yarın saat 20.002de başlayacak.

DÜDÜK KADİR SAĞLAM’DA

Vavacars Fatih Karagümrük – Adana Demirspor maçını Ankara Bölgesi Süper Lig Hakemi Kadir Sağlam yönetecek. YardımcılıklarınıAnkara Bölgesi Süper Lig Yardımcı Hakemi Serkan Olguncan ve İstanbul Bölgesi Süper Lig yardımcı Hakemi Ogün Kamacı yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ankara A Klasman Hakemi  Gürcan Hasova.

Geçtiğimiz yıl A Klasmanından Süper Lig hakemliğine terfi eden Kadir Sağlam bu sezon 22 Ağostos 2022 tarihinde Adana Demirspor’un Adana Hangikredi Ümraniyespor ile oynadığı ve 1-0 kazandığı maçı yönetmişti. Kadir Sağlam ayrıca, 19 Aralık’ta İstanbul’da oynanan Beşiktaş – Adana Demirspor maçında dördüncü hakem olarak görev yapmıştı. Maç Beşiktaş’ın 1-0 galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Mavi Lacivertli takım, geçen yılki Süper Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonunda deplasmanda oynadığı ve Kadir Sağlam’ın yönettiği maçta Kasımpaşa’ya 4-0 yenilmişti.

 

HEDEF GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRMEK

 

Adana Demirspor yarın Vodafone Arena’ya 5 maçlık galibiyet serisinie yeni bir halka eklemek ve bir hafta sonra Adana’da oynayacağı Beşiktaş maçına yüksek morale çıkmayı planlıyor.

Mavi Lacivertli ekip, Vavacars Fatih Karagümrük’ü yenerek hem rövanşı vermemek hem deklasmanda bir üstünde yer alan ve haftayı Gaziantep FK’nın ligden çekilmesi neden iyle hükmen galip gelerek hanesine 3 puan yazdıracak Beşiktaş ile arasındaki puan farkını korumak istiyor.

 

MUHTEMEL 11

Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın Corendon Alanyaspor maçında sahadan 4-2 galip ayrılan takımı bozmayacağı ve aynı ilk 11!le sahaya çıkacağı ifade ediliyor. Vincenzo Montella’nın Vavacars Fatih Karagümrük karşısında ahaya şu ilk 11’I sürmesi bekleniyı:

Ertaç Özbir, Semih Güler, Jorge Morel, Jonas Svenson, Henry Onyekuru, Younes Belhanda, Badou ndiaye, Yusuf Sarı, Kevin Rodrigues, Cheriff Ndiaye.

 

MONTELLA’YA 3 YILLIK SÖZLEŞME ÖNERİLDİ

 

Spor Toto Süper Ligi’nde başarılı bir sezon geçiren ve Avrupa Kupalarına katılma hedefine ulaşmak için mücadele eden Adana Demirspor’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan  İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella uzun soluklu sözleşme yenileyecek.

Bir süredir yeni sözleşme için görüşmeleri sürdüren taraflar lig bitmeden masaya oturacak. Kulübe yakın kaynaklar, Adana Demirspor yönetiminin oynattığı futbolla fark yaratan Vincenzo Montella’ya üç yıllık yeni bir sözleşme önerecek. İtalyan Teknik Direktör’ün Adana Demirspor’un tekilfine sıcak baktığı ve görüşmeyi uzatmadan sözleşmeyi imzalayacağı belirtiliyor.

Adana Demirspor’un üç yıl daha takımın başında tutmak istediği Vincrnzo Montella, Mavi Lacivertli takımla bugüne kadar 71 maça çıktı. Montella bu maçlarda 35 galibiyet, 19 yenilgi ve 17 beraberlik aldı. İtalyan teknik director Adana Demirspor’la 1,72 puan ortalaması yakaladı.

OLYMPIAKOS DA İSTİYOR

Montella’nın Adana Demirspor’daki başarısı Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti. Yunanistan Süper Lig ekiplerinden Olypiakos’un Montella’yı radarına aldığı belirtiliyor.

Yunan Sportime ve İtalyan Tuttomercato gazetelerinin haberine göre, bir kaç hafta once Gennaro Gattuso ile temas kuran Yunan ekibinin rotayo Montella’ya çevirdi. Olypiakos Başkanı Evangalos Marinakis’in teknik director listesinin başına Montella’yı yazdığını ve sezon sonunda transfer için girişimlere başlayacağı ifade edildi.

FENERBAHÇE’DE DEVREDE

Öte yandan, ligde ve kupada alınacak sonuçlara göre teknik direktor Jorge Jesus ile yollarını ayrıma ya da devam etmeye karar verecek olan Fenerbahçe’nin de gündemine Vincenzo Montella’yı aldığı bildirildi. Fenerbahçe yönetiminin, Jesus’un durumunun netleşmesinden sonra sezon sonunda Vincenzo Montella’ya teklif götüreceği ifade ediliyor.