ŞİMŞEK, İSTANBUL'A BİLENİYOR

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Ligi'nin 36'ncı haftasında deplasmanda oynayacağı İstanbulspor'a bileniyor. Mavi Lacivertliler, İstanbulspor maçının hazırlıklarının sürdürüyor.

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Ligi’nin 36’ncı haftasında deplasmanda oynayacağı İstanbulspor’a bileniyor. Mavi Lacivertliler, İstanbulspor maçının hazırlıklarının sürdürüyor.

Mavi Lacivertli ekip kendi tesislerinde Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde çalıştı. Isınma ve koşu çalşımasıyla başlayan antrenman dar alanda paslaşma ve top kapma çalışmasııyla sürdü. Antrenman taktik çalışmasının da yapıldığı çift kale maçla sına erdi.

Adana Demirspor, İstanbulspor maçının hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanla devam edecek.

MONTELLA’YA BİR MAÇ CEZA

Ç.BARIŞ - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella'ya müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle 1 maç men ve 26 bin lira para cezası verildi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Adana Demirspor'a da saha olayları gerekçesiyle 56 bin lira para cezası verildi. PFDK, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e Adana Demirspor maçı sonrası basın toplantısındaki beyanlarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 104 bin lira para cezası uygulandı.

Aynı karşılaşmada siyah-beyazlılara saha olayları nedeniyle 56 bin, çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle ise 280 bin olmak üzere toplamda 336 bin lira para cezası kesildi.

YENİ SEZON FORMALARINI TARAFTAR TASARLAYACAK

Ç.BARIŞ – Adana Demirspor’un yeni sezonda giyeceği formaları taraftarlar tasarlayacak.

Adana Demirspor yeni sezon forma tasarımını taraftarlardan istedi. 

Kulüpten yapılan açıklamada 28 Mayıs Pazargününe kadar tasarımların toplanacağı ve daha sonra yine taraftarların oylarına sunulacağı belirtildi. Ayrıca kazanan tasarım için forma, eşofman takımı ve mont hediye edileceği açıklandı.

STADA ALTI ŞERİTLİ YOL

Ç.BARIŞ – Adanalı sporseverlern Yeni Adana Stadyumuna ulaşma ve eve dönüşte çektikleri ulaşım işkencesi Haziran’da sona erecek. Adana'da yeni stadyum faaliyete geçtiğinden bu yana maç günlerinde yaşanan trafik sorunu her geçen gün büyüyor. 

Türkiye'de en fazla seyirci ortalaması ile oynayan takımlardan biri olan Adana Demirspor'da, Mavi-Lacivertli taraftarlar maç günü çile çekiyor. Adana DEmirspor taraftarlarına müjde Başkan Murat Sancak’tan geldi.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak yaptığı açıklamada, "Haziran ayında 6 şeritlik yolun açılacağı belirtildi" dedi. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, trafik sorununu azaltmak için yoğun şekilde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

ŞİMŞEK UEFA LİSANSI ALDI

Ç.BARIŞ - TFF Kulüp Lisans Kurulu, 2023-2024 sezonu için UEFA ve ulusal lisans almaya hak kazanan ekipleri açıkladı. Yapılan duyuruda 2023-2024 sezonu için 18 takıma UEFA ve 7 takıma ise ulusal lisans verildiği belirtildi. Süper Lig'den Kayserispor, Fatih Karagümrük, Antalyaspor, MKE Ankaragücü, Giresunspor ve Ümraniyespor ise UEFA Lisansı alamadı.

18 KULÜP UEFA, 7 KULÜP ULUSAL LİSANS ALDI
Yapılan incelemeler sonucunda 18 kulübün UEFA lisansı, 7 kulübün ise ulusal lisans almayı hak ettiği bildirildi. Spor Toto Süper Lig'den Adana Demirspor, Arabam.com Konyaspor, Beşiktaş, Corendon Alanyaspor, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbulspor, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa ve Trabzonspor, Spor Toto 1. Lig'den Göztepe ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nden ALG Spor, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget, Beşiktaş Vodafone, Fenerbahçe Petrol Ofisi, Galatasaray Petrol Ofisi ve Trabzonspor'un UEFA lisansı almaya hak kazandığı ifade edildi.

6 SÜPER LİG EKİBİ LİSANS ALAMADI
Süper Lig'den Kayserispor, Fatih Karagümrük, Antalyaspor, MKE Ankaragücü, Giresunspor ve Ümraniyespor ise UEFA Lisansı alamadı. Spor Toto 1. Lig'den Ankara Keçiörengücü, Bodrumspor, Çaykur Rizespor, Manisa FK ve Yılport Samsunspor, TFF 2. Lig'den Anagold 24Erzincanspor ile Weecoins Kırklarelispor'a ise ulusal lisans verildiği aktarıldı. Kalan 55 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 veya 60 gün süre tanındığı kaydedildi.