Skandal görevlendirme kararı Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, salgın riskinin çok yüksek olduğu Adana'da 41 öğretmenin filyasyon hizmetleri ve çağrı merkezinde görevlendirilmesi ile 5 günlük yüz yüze yapılacak kodlama semineri kararını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, salgın riskinin çok yüksek olduğu Adana'da 41 öğretmenin filyasyon hizmetleri ve çağrı merkezinde görevlendirilmesi ile 5 günlük yüz yüze yapılacak kodlama semineri kararını Meclis gündemine taşıdı. Öğretmenlerin isteği ve görev tanımı dışında görevlendirilmesine, salgın riskinin arttığı bir dönemde yüz yüze seminere katılmaya zorlanmasına tepki gösteren Barut, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u göreve çağırıp uygulamaların iptalini istedi.

"ÜZÜCÜ ŞEYLER YAŞANIYOR"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Koronavirüs salgını yaşamın tüm alanlarında yıkıcı etkisiyle devam ederken, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de bu salgının önlenmesi ve halk sağlığının korunması için mücadele sürüyor. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı bilgilere göre seçim bölgemiz Adana'da da salgın riski yüksek oranlarda seyrediyor. Hal böyleyken Adana'da salgınla mücadeleye yararı olmayan, hatta yurttaşlarımızın sağlığını tehlikeye düşüren bazı gelişmeler yaşandığını üzülerek öğreniyoruz" dedi.

"SAKINCALI VE DOĞRU DEĞİL"

Salgın riskinin oldukça yüksek seyrettiği Adana'da 41 öğretmenin çağrı merkezi ve filyasyon hizmetleri için görevlendirilmesine ilişkin kararı eleştiren Ayhan Barut, şöyle devam etti:
"Adana Valiliği'nce salgın gerekçesiyle sahada bulunan filyasyon ekip sayısının arttırılması amacıyla 41 öğretmenin Adana İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çağrı Merkezlerinde ve filyas hizmetlerinde görevlendirilmesi üzücü olduğu kadar risklidir. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30.11.2020 tarih ve E. 17458086 yazısında, 'Çağrı Merkezlerinde ve filyasyon hizmetlerinde görev almak isteyen,  öğretmen veya memurların dilekçelerinin müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda; gereğini rica ederim' denilmesine karşın gönüllülük esası ile birlikte görev almak isteyenlerden dilekçe alınması şartına uyulmadığı anlaşılmaktadır. Eğitim-İş Sendikası Adana 1 No'lu Şube tarafından gündeme getirilen bu hususta, böyle bir görevlendirmenin sakıncalı ve doğru olmadığı açıktır."

"GÖREVLENDİRMELER İPTAL EDİLSİN"

Salgın sürecinde en fazla mağdur olan kesimlerin arasında öğretmenlerin de bulunduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Okulların kapalı olduğu ancak çevrimiçi eğitim sürecinin sürdüğü, öğretmenlerimizin de hem bakanlığın hem de müdürlüklerin talimatları doğrultusunda görevlerini yaptıkları ortadır. Öğretmenlerimiz kendilerine tanımlı ders programları dolayısıyla EBA uygulaması üzerinden görevlerini yapmaya, Bakanlığın da belirlemiş olduğu ders saatlerine göre derslerini işlemeye devam etmektedirler. Dolayısıyla 

Skandal görevlendirme kararı Meclis gündeminde