Sokak Hayvanlarına Büyük Duyarlılık

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçe merkezine ve Akçatekir Yaylasındaki sokak hayvanları için özel hazırlattırdığı yem ve su kaplarını ilçenin çeşitli yerlerine monte ettirdi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçe merkezine ve Akçatekir Yaylasındaki sokak hayvanları için özel hazırlattırdığı yem ve su kaplarını ilçenin çeşitli yerlerine monte ettirdi.
Haftanın belirli günlerinde sokak hayvanlarına kıyma, kemik ile beslemeye çıkan Pozantı Belediyesi Zabıta ekipleri, zaman zaman da ekmek ile besleme yapıyor.
Hayvan severlerin Hışmına Uğrandı
Geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle, Akçatekir Mahallesindeki sokak hayvanlarına lokantalar kapalı olduğu için zabıta ekipleri ekmek ile besleme yaptı. Sosyal medya da paylaşılan ekmek ile besleme fotoğrafları üzerine hayvan severler tarafından nasıl kuru ekmek ile besleme yaparsınız, bütçeniz yok mu gibisinden kötü sözlerle yorum yağmuruna tutuldu. Oysaki hiç bir lokanta açık değildi ve hayvanlar aç kalmasın diye Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın tek düşüncesi ekmekle de olsa besleme yapılmasıydı.
 
Özel Su ve Yemek Kapları Yaptırıldı
Belediye Başkanı Mustafa Çay özel bir firmadan yaptırdığı kedi ve köpekler için yüzlerce su ve yemek kabı sipariş etti. Belediyeye teslim edilen su ve yemek kaplarını Belediye Başkanı Mustafa Çay zabıta ekipleriyle bizzat giderek ilçe merkezine, Belemedik Tabiat Parkına ve Akçatekir ile Bürücek Yaylasının çeşitli noktalarına monte ettirerek bu kaplara kedi ve köpek maması ile besleme yaptı.
Önemli Olan Niyet ve Hizmet
Yapılan beslemeyi sosyal medya hesabından paylaşan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay üzüntüsünü dile getirerek; “Eleştirmek en kolay olan şey; Önemli olan niyet ve hizmettir. Pozantı Belediyesi olarak insana verdiğimiz değeri her zaman gücümüz ve imkânlar dâhilinde sokak hayvanları için de gösterdik. Geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağının geç açıklanması neticesinde lokantalar dahil her yer kapalı olunca bile fırından ekmek alarak zabıta ekiplerimizle besleme yaptık. Saha sonra kuru ekmek verdik diye sosyal medya üzerinden bize hakaret edenler belki utanırsınız. Pozantı Belediyesi olarak yaptırdığımız yemek ve su ihtiyaçlarını giderecek özel yapım kaplarımız ilçe merkezimiz, Belemedik tabiat parkımız ve Akçatekir Yaylamızdaki farklı noktalara yerleştirilerek mama ile besleme yaptık.  Şimdi insan olan herkese görev düşüyor. Bu kaplara yemek, mama ve su koymak hepimizin ortak sorumluluğudur. Su Her Canlı İçin Hayattır.” Dedi.