SORUMLUSU KİM?

CHP'nin Parti Meclisi'ne üye veremeyen 3 il Adana, Hatay ve Muğla!

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı yapıldı ve Parti Meclisi’ne 3 ilden isimler seçilerek giremedi. Bu iller Adana, Hatay ve Muğla. Bunun sebebini her CHP’li kendince yorumlayabilir ancak bize göre örgütün Adana’daki en yetkili kişisi konumunda olan İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin bir açıklama ile kamuoyunu aydınlatması gerekiyor.
ANAHTAR LİSTE VE SONUCU!
Kadın ve gençlik kotası ile bilim kurulu dâhil olmak üzere Adana’dan bir ismin Parti Meclisi’ne girememesi ‘Adana’nın sahipsizliğinin CHP’de de tescili olarak’ yorumlanırken bu konuda yetkililerin nasıl bir açıklama getireceği ise merak konusu oldu. Çukurova Üniversitesi Öğretim Elemanlarından Cem Kağan Parsak’ın Parti Meclisi’ne aday gösterilip Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine girmesine karşın seçilemeyerek Parti Meclisi’ne girememesi ile manidar bulundu. Adana delegesinin başka illerin adaylarının peşine takılmaları da partiye oy veren seçmen açısından eleştirilen bir diğer konuydu. 
ELEŞTİRİ OKLARI GELDİ
 CHP’nin 2023 vizyonunu ortaya koyarak hedeflerini de belirleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun A Takımı olarak nitelendirdiği isimlerden 4 kişinin yeniden Parti Meclisi’ne girememesi de gündeme oturan konular arasında yerini aldı. Adana’da Parti Meclisi’ne girmek isteyen Adana Milletvekillerinin bulunmasına karşın bu isimlerin aday olma konusunda bir türlü cesareti bulamadıkları da siyasi kulislerde konuşulan bir diğer konuydu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Cem Kağan Parsak’ın aday olması için yoğun mesai harcadığı da parti tabanının eleştiri oklarını getirerek konuştuğu konular arasındaydı.