Soruşturma çeteyi çökertti

Gazetemiz Köşe Yazarı Kurtuluş Kılınç, 19 Eylül 2019 tarihli köşe yazısında 'Kredi kooperatiflerinden sahte belgelerle kredi çekenler ve çektirenler savcının radarında' başlıklı bir yazı kaleme alarak Karayusuflu Tarım Kredi Kooperatifi'ndeki yolsuzluğu kamuoyunun gündemine taşımıştı.

Gazetemiz Köşe Yazarı Kurtuluş Kılınç, 19 Eylül 2019 tarihli köşe yazısında “Kredi kooperatiflerinden sahte belgelerle kredi çekenler ve çektirenler savcının radarında” başlıklı bir yazı kaleme alarak Karayusuflu Tarım Kredi Kooperatifi’ndeki yolsuzluğu kamuoyunun gündemine taşımıştı.


 KILIÇ: DAVA MİLLETİNİ SEVEN SAVCIYA DÜŞMÜŞ


 Yazar Kılıç yazısında “Aşağıda sizlerle bir belge paylaşıyorum. Bu belge aslında toplum olarak kokuşmuşluğumuzun da bir belgesi… Milletin parasını nasıl heba ettiklerinin, üstelik bunu bireysel olarak da değil örgütlü bir şekilde yaparak haksız kazanç elde ettiklerinin bir belgesi adeta. Milletin parasını sahte belgeler düzenleyerek iç etmek isteyen bir takım insanlar kredi kooperatiflerindeki örgüt arkadaşları (!) ile birlikte hareket ederek kanunsuz işlere imza atmış ve henüz bedelini bilemediğimiz miktarlarda parayı hesaplarına geçirmiş olabilirler. Şikâyet gerçekten vatanını milletini seven bir savcıya düşmüş gibi görünüyor. Zira sayın savcı öğrendiğim kadarıyla konunun bir-kaç kişi arasında olmadığını düşünüyor ve işin içerisinde kim varsa hepsini orta çıkarmak için geniş çaplı bir davaya hazırlanıyor. Biz de takipçisi olacağız. Bakalım sonuç ne olacak?” demişti.


 


1 MİLYON LİRALIK ZARAR VERMİŞLER


İşte o yazıda da bahsedildiği üzere Karayusuflu Tarım Kredi Kooperatifi eski müdür ve müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 5 kişi hayali satışla kurumu 1 milyon lira zarara uğratarak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla tutuklandılar. Dönemin müdürü Gürkan B. İle yardımcısı İlhan Y.’nin kendisini 300 bin lira dolandırdığını iddia eden bir üyenin şikayeti üzerine soruşturma 2018 yılında başlatılmıştı. Mali Büro Amirliği ekipleri 25 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 25 kişiden Gürkan B. , İlhan Y., Sami C., Sait S.ı ile Cengiz A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Ercüment D. ve Mutlu İlker S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.