Söz savunmanın

Başkan Karalar, muhalefetin iddialarına (Cumhuriyet Gazetesi'nin dağıtılması hariç) yanıt verdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar önceki gün meclis oturumunda iddialarda bulunan muhalefet üyelerine yanıt verdi. Cumhuriyet Gazetesi’nin cami önlerinde dağıtılması hariç tüm iddiaları yanıtlayan Başkan Karalar, ‘Bu kardeşiniz yanlış yapmaz. Belediyenin haklarını, Adanalıların haklarını korur’ dedi.
EKMEK AZ ÜRETİLMİYOR, AKSİNE FAZLA ÜRETİLİYOR
2014 yılında bir yılda 74 milyon ekmek üretilirken 2019 yılında kendilerinin 9 aylık döneminde 82 milyon 200 bin ekmek üretilip kalitesinin attığını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, son 6 yıla göre 120 kişinin daha az çalıştığı ekmek fabrikasının yüzde 15 oranında fazla ekmek üreterek Adanalılara hizmet ediyor olmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti. 2014 yılında Adana’nın nüfusunun 2 milyon 149 bin kişi iken 2020 yılında ise fazla bir artışın olmamasını da örnekleriyle ortaya koyarak belediyenin ekmeklerinin kalitesinin de arttığını kaydetti.
İŞTE İHALELELER VE KATILANLARIN DURUMU
AK Parti Gurup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı’nın ihalelerin 21/B maddesine göre yapılıp ihalelere tek kişinin katıldığı yönündeki eleştirilerini de yanıtlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘Tamamen yanlış ifadeler. Taziye çadırı ihalesine 5 firma katıldı. Araç kiralamaya 8 firma davet edildi ama katılan yok. Tekrar davet oldu bu kez 1 firma katıldı. İş makinesi kiralamaya teklif veren olmadı. İptal edildi. Gündüz bakım yemek işine KİK onay verdi. Maraton Koşusu ha keza öyle. Açık alan temizliğine 8 firma çağrıldı, 1 firma katıldı’ dedi.
KARALAR’IN GÜNDEMİNDE NELER VAR?
İlçe belediye başkanlarıyla bir toplantı yaparak koordine eksikliğini ortadan kaldırmayı hedeflediğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, deprem konusunu, kaçak inşaatlara izin vermeme, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci aşamasının yapılmasını, bu kentin ulaşım master ve turizm master planlarının yapılmasını da bu toplantıda masaya yatırmak istediklerini kaydetti. Başkan Karalar, AK Partili belediye meclis üyelerinin ve başkanların kendisine bu konularda destek vermesini de rica etti.
KİMSE BENİ YANILTAMAZ
Belediyeye ait arsaların takası ve satışı konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Zeydan Karalar, 10 aylık başkanlığı döneminde bir tek arsanın satışının yapılmadığını kaydetti. SSK, Maliye gibi kama kurumlarına olan borçlara ve alacaklı durumda olan 2 müteahhite alacaklara karşılık arsa vermek istediklerini söyleyen Başkan Karalar, piyasa değerinin altında arsa satışının asla satılmayacağının da garantisini verdi. AK Partili Ozan Gülaçtı’nın belediye başkanını yanılttığına dair açıklamalarına da Karalar ‘Kimse beni yanıltamaz’ diyerek yanıt verdi.
GÜLAÇTI VE GÜNDOĞAN’DAN UYARI
Dün toplanan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumunda AK Parti adına söz alan Ozan Gülaçtı ile Vedat Gündoğan ise başkana ‘yanlış yaptırılıyorsunuz’ diye uyarılarda bulundular. Ozan Gülaçtı, ‘Arsa satışına karşı değiliz. CHP’li üyeleriniz ve idareniz sizi yanıltıyor. Önce bir envanter çıkarıp sonra ne gerekiyor ise satarsınız. Biz yetki vermemek derdinde değiliz’ dedi. Vedat Gündoğan ise şehrin eksikliklerini dile getirip ‘Ulaşım master planı olmayan bir şehirden söz ediyoruz. Halkımızın kaygılarını bu mecliste konuşalım’ diye Başkan Karalar’a uyarılarını sıraladı.