Sözlü'den 10 Kasım mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Sözlü'nün mesajı şöyle:
Milletimizin kurtarıcı lideri, Cumhuriyetimizin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan  ayrılışının 80. yılındayız.
Hayatını milletine adayan, işgal ve emperyalist hevesleri muhataplarının kursaklarında bırakan büyük devlet ve siyaset adamını gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz.
Tarih tanıktır ki Atatürk, ilhamını Adana'dan aldığı kurtuluş mücadelesi yıllarında; karanlıktan aydınlığa geçişin, karışıklıktan düzene ulaşmanın ve bağımlılıktan özgürlüğe varışın her aşamasında onun liderliği ve müdahalesi belirleyici ve tayin edici bir nitelik arz etmiştir.
Büyük Atatürk, Türk Milleti'ne duyduğu inanç ve güvenle Vatanımızı parçalamaya yeltenenleri, büyük milletimizin binlerce yılda oluşturduğu maddi ve manevi haklarını çiğneme cüreti gösterenleri geldikleri gibi göndermiştir.
57 yıllık kısa ömrüne Türk Milleti'nin kurtuluşunu, bağımsızlığını ve egemenliğini sığdıran, aydınlık Türkiye'yi inşa eden Atatürk, dönemin işbirlikçi hükümetinin engellemelerine rağmen zorluklar karşısında inandığı ülküden asla ödün vermemiş ve kutlu yolculuğuna devam etmiştir.
Unutulmasın ki Atatürk'ün fikirleri ilelebet yaşayacak ve O'nun "En büyük eserimdir" diyerek tarif ettiği Cumhuriyet'i paçasından tutup aşağıya çekmeye çalışanlar şerefli Türk Tarihi'nin onurlu satırlarında hiç bir zaman yer bulamayacaktır.
Dün Cumhuriyet'e saldıranlar, Atatürk'ü ağızlarına almayanlar bugün Cumhuriyet'in kurucu ilkelerinin kendilerine tanıdıkları haklara sığınmış, Cumhuriyet'in nimetlerinden faydalanmış, siyasi ikbal kaygıları için Atatürk'ü anmışlardır.
Milli hafıza diri, milli şuur açıktır!
Mensubu bulunmaktan şeref duyduğumuz Türk Milleti, ne Atatürk'ü ne de O'nun kazandırdıklarını unutmayacak, O'nu yok saymaya çalışanları, O'nun eserlerine saldıranları sineye çekmeyecektir.
Atatürk’ün, manevi varlığına ve eserlerine yönelik sinsi emellerin asla bir sonuca ulaşamayacağı inancımı muhafaza ederek; ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde, aziz hatırasını minnet duygularımla yad ediyor, kendisine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Adana Hüseyin Sözlü 10 Kasım