Sözlü'nün rakibi kim olacak?

Gözler Cumhur İttifakının adayı olan Hüseyin Sözlü'nün karşısında yarışacak CHP'nin adayına çevrildi.

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkarmayarak Adana’da MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve halen de adaylığı Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından ilan edilen Hüseyin Sözlü’nün rakibi bu hafta içerisinde netleşecek. Bugün toplanacak olan CHP’nin Parti Meclisi’nin adayı belirlemesi bekleniliyor.
BUGÜN PM KARARI AÇIKLANACAK
Günlerdir Adana kamuoyu tarafından CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayının mevcut Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin arasından birisinin tercih edilerek belirleneceğini konuşuyor. Son bir aydır günübirlik olarak Karalar ile Çetin arasında gidip gelen Adana kamuoyu, CHP’nin adayının biran önce belirlenmesini ve ilçelerin adaylarının da bu istikamette sahaya çıkmasını bekliyorlar. CHP’nin Parti Meclisi’nin bugün yapacağı toplantı sonrasında Adana Büyükşehir ve ilçelerinin adaylarının da böylelikle netleşmesi bekleniliyor.
ADAYLAR NELER SÖYLÜYOR?
Başkan Hüseyin Sözlü, AK Parti’nin kendisine vereceği destekle yeniden belediye başkanı seçileceğini katıldığı her toplantıda dile getirir iken, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenilen Zeydan Karalar ile Soner Çetin ise MHP’nin adayı Sözlü’nün kan kaybettiğini ve Adanalıların tercihinin bu kez CHP olacağını ifade ediyorlar. Adaylardan Zeydan Karalar ‘halkın iradesine kimse ipotek koyamaz. Halk doğru olanı tercih eder. O doğru bu kez CHP’dir’ diyerek yorum yaparken, diğer aday konumundaki Soner Çetin ise Büyükşehir adaylığı ile ilgili olarak ‘Bir kamyon dolusu oy ile seçimleri CHP ve onun şahsında ben kazancağım’ diyerek iddialı konuşuyor.