Sözlü, Türkistanlıların coşkusuna ortak oldu

Adana'da yaşayan Türkistanlıların geleneksel Pilav Şöleni'ne katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, başına 'Dobbu' takıp, Türkistanlıların milli yemeği Türkistan Pilavı'nı davetlilere ikram etti. Türkistan'ın kalbinin Özbekistan olduğunu vurgulayan Başkan Sözü 'Özbekistan'ın kıymetli Devlet Başkanı İslam Kerimov'a Adana'dan mesajımız; Özbekistan'ı Türk dünyasının merkezi olarak açsın, elini Türkiye'ye uzatsın. Bunu yürekten istiyoruz' dedi.

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin bu yıl 7’incisini düzenlediği Türkistan Pilav Şöleni, Sarıçam Yörük Ormanı’nda coşkuyla kutlandı. Türkiye’nin dört bir yanındaki Türkistanlıların, Adanalı kardeşleriyle kucaklaştığı etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Kardeş Dernekler Başkanı İlker Medeni, Ceyhan Kırım Türkleri Derneği Başkanı İsmail Taymaz, Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Oktay Ulaşan ve Varsaklar Derneği Başkanı Yusuf Umut da katıldı.

TÜRKİSTAN PİLAVI DUALAR EŞLİĞİNDE DAĞITILDI

Dernek Başkanı Osman Beg’in hediye ettiği Türkistanlıların geleneksel şapkası ‘Dobbu’yu başına takan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov ile birlikte şölen meydanında açılan fotoğraf sergisini gezdi. Başkan Sözlü, izlenime sunulan eserleri yakından inceleyip, dernek yöneticilerinden bilgiler aldı. Başkan Sözlü, daha sonra Türkistanlıların milli yemeği Türkistan Pilavı’nın pişirildiği kazanı dualar eşliğinde açıp, Büyükelçi Kadyrov ile birlikte katılımcılara pilav ikram etti.

Adana Büyükşehir Belediye Bandosu’nun sevilen şarkıları seslendirdiği, Dernek Üyesi Emrullah Maksum’un şiir dinletisi sunduğu şölende Özbek sanatçı Zalina Allkulieva da konser verdi.

“TÜRKİSTANLILAR ADANA’YA TÜRK MÜHRÜNÜ VURDU”

Meydanı dolduran Türkistanlılara seslenen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Hüseyin Sözlü, uzun yıllardır Adana’ya Türk kimliği mührünü vuran Türkistanlılarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğun dile getirdi.

Başkan Sözlü, Türkistan coğrafyasındaki Türklerin dünyanın dört bir yanında var olmayı sürdürdüğünü, Adana’daki soydaşların da milli gelenekleri en güzel şekilde yaşatıp, kardeşlik duygularını pekiştirdiğini kaydetti. Sözlü, “Türk dünyasının, Türkistan’ın kalbi Özbekistan’dır. Özbekistan’ın kıymetli Devlet Başkanı İslam Kerimov’a Adana’dan mesajımız; Özbekistan’ı Türk dünyasının merkezi olarak açsın, elini Türkiye’ye uzatsın. Bunu yürekten istiyoruz. İnşallah Özbekistan bu bütünlüğün içinde yer aldığı zaman Türk dünyasının birliği ve beraberliği daha kolay olacaktır” diye konuştu.

“TÜRKİYE VATANIMIN İKİNCİ PARÇASI”

Büyükelçi Kadyrov da Ramazan ayı ve Ramazan Bayramını şimdiden tebrik edip, Adana’daki kardeşleriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türkistan Pilavı’nın bin yıllık kardeşliğin simgesi, yürek birliği olduğunu vurgulayan Kadyrov, “Türkiye’yi vatanımın ikinci parçası olarak kabul ediyorum. Sizlerin de yüreğinde Özbekistan’ın parçalarının olduğunu biliyorum. Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye, Adana’daki kardeşlerimize sevgilerimi sunuyorum. Bin yıldır var olan kardeşliğimizin, bin yıl daha sürmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yağmura rağmen neşe içinde kutlanan şölende Dernek Başkanı Osman Beg desteklerinden dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür plaketi sundu. Başkan Sözlü de konuk Büyükelçi Kadyrov’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Adana büyükşehir Türkistan pilav Hüseyin Sözlü